RESULTATERFINANS

Giganttap for Scribona i Norden

Nordens største distributør av dataprodukter tapte gigantbeløp i fjor, og må selge ut virksomheter.

22. feb. 2007 - 08:26

2006 var langt fra noe godt år for distributøren Scribona, som tapte 135 millioner kroner i fjor.

Etter hele ni år med tap har Scribona gitt opp i Danmark, og selger virksomheten til konkurrenten Santech Micro Group (SMG) som er blitt kjøpt opp av finske GNT. De siste årene har Scribona tapt cirka 300 millioner svenske kroner på sin tilstedeværelse i Danmark.

SMG har tradisjonelt vært den nest største bredde-distributøren i Norge av IKT og produkter for hjemmeunderholdning, etter Scribona.

Konsernet som inntil nylig var representert i hele Norden (bortsett fra Island), omsatte for mindre og tapte mer enn året før.

Justert for avviklingen av Scribona Danmark omsatte Scribona for 9.016 millioner svenske kroner i fjor. Året før var omsetningen på 9.277 millioner kroner.

Driftsresultatet endte på minus 135 millioner kroner, mens resultatet etter skatt endte på minus 172 millioner kroner.

Konsernsjef Tom Ekevall måtte gå fra jobben i november i fjor. I desember ble Fredrik Berglund ansatt som ny toppsjef.

Årsresultatet er belastet med ekstraordinære kostnader på cirka 150 millioner kroner relatert til omstruktureringer og goodwill- og IT-systemnedskrivninger, så vel som mannskapsreduksjoner og endringer i regnskapsførsel-prinsippene, ifølge en pressemelding.

Antall ansatte i Finland reduseres med 50 personer, i tillegg til at lokalkontoret i Malmö avvikles. Disse tiltakene håper Scribona vil forbedre forutsetningene for en en positiv resultatutvikling.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.