Gigantunderskudd i Fast

Fast tapte en dollar for hver dollar de omsatte.

Gigantunderskudd i Fast

Fast tapte en dollar for hver dollar de omsatte.

Fast er i ferd med å bli tatt av børs som en følge av at den amerikanske programvaregiganten Microsoft kjøper selskapet.

Oppkjøpet kom etter en opprivende konflikt, der en investorgruppe med Orkla i spissen forsøkte å kaste ut den britiske duoen Robert Keith og Thomas Fussel. Partene roet seg imidlertid ned, og fokuserte sammen på å få en best mulig pris av Microsoft.

Nå har Fast lagt frem foreløpige tall for 2007. De viser blant annet en omsetning på 42,2 millioner dollar i fjorårets fjerde kvartal. Underskuddet var imidlertid nesten like høyt som omsetningen. Resultatet endte med 38,3 millioner dollar i minus.

Totalt for året endte omsetningen på 164 millioner dollar. Det samme gjorde underskuddet. Det vil si at selskapet tapte en dollar for hver dollar de omsatte.

I børsmeldingen presiserer styret at disse tallene foreløpig ikke er gjennomgått av revisor.

Selskapet hadde en kontantbeholdning på 124,3 millioner dollar, og totalt var det bokført verdier for 353,7 millioner dollar. Rent økonomisk ville de således fint kunne holdt på videre på egenhånd, men selskapet ville trolig slitt med skepsis fra potensielle kunder med slike tall.

Det er derfor naturlig å tro at både aksjonærer, ledelse og ansatte er glad for at Microsoft har fått mer enn nok aksjer til å ta over selskapet.

Til toppen