RESULTATERFINANS

Gikk over BEKKen etter gull

Avhopper-konsulentene i BEKK sluttet hos de store konsulentene til fordel for gründertilværelse. Nå har avhoppet kastet av seg. Moe-Helgesen, Folkestad & Co. dro inn nesten 40 millioner i fjor.

Sigvald Sveinbjørnsson
25. jan. 2001 - 14:35

Avhopper-konsulentene i BEKK Consulting AS fikk et knallresultat for 2000. Ifølge en pressemelding fra selskapet skyldes det gode resultatet høy belegningsgrad, samt at kostnadene har blitt holdt nede.

Selskapet omsatte 37,6 millioner kroner for 2000 med et resultat før skatt på 9,1 millioner kroner. Dette er sterke tall, tatt i betraktning at selskapet bare har vært i drift siden 1. april. Tallene er derfor bare dekkende for de siste ni driftsmåneder, skriver selskapet i en pressemelding.

Erik Moe-Helgesen, styreformann i BEKK, er meget fornøyd med tallene.


- Dette er gøy for BEKK og for folka våre, sier Moe-Helgesen. Han sier til digitoday.no at selskapet har "lykkes på alle områder."

Moe-Helgesen forteller at selskapet nå har trukket til seg 88 ansatte. Dette er en kraftig økning fra da selskapet ble etablert med 25 ansatte. Men veksten kommer ikke til å bli like stor i år, som den var de ni siste månedene i fjor.

- Vi skal konsentrere oss om de kundene vi allerede har, men vi har fremdeles stillinger ledig, sier Moe-Helgesen til digitoday.no.

I et hardt arbeidsmarked har det ikke vært problem for "oppstartsselskapet" BEKK å få tak i kompetent arbeidskraft.

- Vi har noen av de beste folkene i bransjen. Dette er folk som er klar over hvor gode de er, og hvor høy markedsverdi de har, sier Moe-Helgesen. - Når disse skal skaffe seg jobb så vil de jobbe med dyktige mennesker og utfordrende oppgaver. På den måten kan de øke sin egen markedsverdi, sier Moe-Helgesen til digitoday.no.

Like før jul gikk Andersen Consulting (nå under navnet Accenture AS) til Namsmannen i Oslo for å legge beslag i filer som selskapet mente inneholdt forretningskritiske opplysninger som den ansatte hadde "rasket med seg" fra sin tidligere arbeidsgiver.

Dette skal ha gjort det vanskeligere for BEKK, som da hadde fusjonert med det amerikanske selskapet C-bridge. Fusjonen ble nemlig satt på spill grunnet omstendighetene.

Moe-Helgesen sier til digitoday.no at det ikke har skjedd noe med Accenture-saken, men når det gjelder fusjonen med C-bridge, håper Moe-Helgesen at denne skal være klarert innen utgangen av første kvartal i år.

- Den er til behandling iFinansdepartementet, sier Moe-Helgesen til digitoday.no.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.