Gikk til motangrep etter demaskering

Etter å ha blitt utsatt for et masseangrep fra hackergruppen Kn0w, bestemte satirenettstedet Vagbladet.no seg for å gå til et lett motangrep.

Etter å ha blitt utsatt for et masseangrep fra hackergruppen Kn0w, bestemte satirenettstedet Vagbladet.no seg for å gå til et lett motangrep.

Det er Håkon Elnan Aune i Vagbladet.no som i en e-post til digi.no forteller at nettstedet til Vagbladet.no for noen uker ble utsatt for et hackerinnbrudd. Forsiden på nettstedet ble byttet ut, men forøvrig ble det ikke gjort noen skade.

Elnan Aune fant senere ut at demaskeringen var blitt gjort av en gruppe som kaller seg Kn0w. Han fant også ut innbruddet var ledd i en såkalt "mass defacement" som ifølge Elnan Aune skal ha berørt over 5000 nettsteder over hele verden.

    Les også:

Han oppdaget også at mange av de demaskerte forsidene var satt opp til å vise et bestemt bilde som lå på Vagbladets server.

- For å unngå en usunn økning i trafikken, fjernet jeg først bildet, sier Elnan Aune. Men så fikk han en idé.

- Siden alle, når de går inn på disse sidene, nå får opp dette bestemte bildet fra vår server, hvorfor ikke bruke det til å spre et lite budskap?

Han laget derfor et bilde med samme navn og erstattet det opprinnelige på serveren. Resultatet av dette kan sees her, her og her (Google-arkivert kopi av den forrige).

- Om ikke annet, så er det i hvert fall en hyggelig måte å ta opp kampen mot cyberkriminalitet på, skriver Elnan Aune.
Bildet Vagbladet.no la ut

Til toppen