GIPS halverte inntektene

Det norske teknologiselskapet Global IP Solutions (GIPS) har spesialisert seg på teknologi for IP-basert tale og video.

Selskapet har halvert inntektene i årets første kvartal, sammenlignet med samme periode i fjor. Med 2,7 millionar dollar på topplinjen er GIPS et av de minste selskapene på børsen målt i omsetning.

Samtidig viser tallene at underskuddet ble mer en dobbelt så stort som omsetningen, selskapet har altså tapt over to kroner for hver krone omsatt.

De svake kvartalstallene sender selskapet ned over 21 prosent på børsen.

Ifølge Finansavisen skyldes inntektsfallet at selskapet har mistet internettgiganten Skype som kunde. De har dessuten endret lisensmodellen, og de har også signert færre nye kontrakter.

GIPS har over 130 kunder, og kundemassen skal heller ikke være problemet ifølge selskapets konsernsjef Emerick Woods, som til Finansavisen minner om at de jobber med solide selskaper som Cisco, Yahoo og IBM.

- Utfordringen er å vokse mer på den eksisterende kundemassen, sier han til avisen.

Selskapet må trolig få inn frisk kapital fra eierne eller finne alternative finansieringskilder hvis de ikke lykkes med å øke inntektene dramatisk i det kommende året.

I går ettermiddag verdsatte aksjemarkedet GIPS til 248 millioner kroner etter at aksjekursen hadde falt hele 21,4 prosent.

    Les også:

Til toppen