Gir 1000 kroner for gamle PC-er

For å få bedriftene til å bytte ut sine stadig eldre PC-er, starter HP med innbytte-rabatter.

For å få bedriftene til å bytte ut sine stadig eldre PC-er, starter HP med innbytte-rabatter.

HP Norge lanserte i går en ny innbytte-ordning som kan være gunstig, gitt at dine oppgraderingsplaner passer inn i ordningen.

I utgangspunktet lover HP deg opp til 4000 kroner for din innleverte PC, men dette gjelder bare så nytt utstyr at de færreste vil velge å byttet det inn. Men det er likevel penger å hente for mange.

Analyseselskapet Gartner påpeker at det er lite å tjene på å beholde PCer utover tre år - gevinsten av et nytt innkjøp spises opp av raskt økende supportkostnader. (Les mer i sakene i boksen til høyre)

Men IT-bransjens store hodepine de siste årene at at kundene ikke har fulgt dette rådet og stoppet de automatiske oppgraderingene som tidligerer ble gjort hvert tredje år. Det er denne utbyttingsprosessen HP nå forsøker å få mer fart i. For til tross for et oppsving i økonomien og et løft i PC-salget, holder bedriftene igjen - veksten i PC-salget drives primært av privatkundene.

- Vi forsøker særlig å motivere de mange SMB-bedriftene som stort sett ikke har noen IT-strategi, sier Thomas Raage i HP Norge til digi.no.

Han forteller at HP bare tar i mot maskinener, ikke skjermer, og sender de til Tyskland. Her samles og sorteres maskinene fra alle HP-landene i Europa. Maskiner under visse minimumskrav blir destruert og kildesortert, mens de andre blir renset for data og videresolgt i mindre utviklede markeder, trolig Øst-Europa, forteller Raage.

De færreste vil få 4000 kroner, men det er penger å hente for flere.

- For en vanlig, tre år gammel stasjonær PC som typisk har en Pentium 3 800 MHz-prosessor vil du få rundt 1000 kroner, forteller Raage.

Kunder som ønsker å benytte seg av tilbudet må først lese reglene nøye. Haken ved tilbudet er at du ikke kan kjøpe HPs helt billigste modeller, for eksempel på Elkjøp. Du må kjøpe en av HPs litt dyrere og mer avanserte modeller beregnet på bedriftsmarkedet, noe som nok vil stoppe de mest prissensitive kundene.

Listen over modeller og en kalkulator for å sjekke hva du får for din gamle maskin finner du på www.hp.no/innbytte.

I følge Raage starter listen over mulige innbyttekjøp med Evo-modellen D330 til 8000 kroner uten moms og skjerm eller den bærbare nx9010 til 14,800 kroner uten moms. Dette er listepriser som trolig kan prutes ned noe hos forhandlere.

Til toppen