Gir alarmknapp på mobilen

Norske Autozeek tilbyr en ordning der mobiltelefonen får en egen alarmknapp.

Norske Autozeek tilbyr en ordning der mobiltelefonen får en egen alarmknapp.

Det norske firmaet Autozeek (ZeekIt) lanserte i går tjenesten «Trygghetsmobilen». Ved ny anvendelse av teknologi, gir trygghetsmobilen vanlige folk tjenester som tidligere har krevet spesialutstyr til flere tusen kroner, skriver selskapet i en pressemelding.

Trygghetsmobilen er en tjeneste hvem som helst med mobiltelefon kan ta i bruk. Den viktigste funksjonen er alarmfunksjonen. Med et enkelt tastetrykk på 5-tasten får familie og venner en SMS-varsling dersom en nødsituasjon skulle oppstå.

Mobilen sender automatisk en alarmmelding til flere selvvalgte nummer samtidig. Meldingen opplyser om personens geografiske posisjon.

Dersom for eksempel et barn kommer utenfor det området som er avtalt med foreldrene, kan det gis et automatisk varsel på SMS. Når det gjelder posisjonering kan abonnenten spores og følges på et elektronisk kart på brukerens egne passordbeskyttede internettside. Dette forutsetter at man ønsker det, og at tjenesten er godtatt på mobiltelefonen.

Dette er tjenester som kan være spesielt relevant for barn og eldre. Fra 10-års alderen har mange norske barn mobil, og dette vil være tjenester som er aktuelle for foreldre. Også blant eldre og kronisk syke er det ventet stor interesse. På vei hjem fra byen en sen kveld, på tur eller når ubehagelige ting skjer, kan alarmfunksjonen bli nyttig.

ZeekIt har utviklet et system som kombinerer kartdatabaser med eksisterende teknologi for posisjonering av mobiltelefoner, noe som gjør det mulig å oppnå tilstrekkelig nøyaktighet for et sikkerhetsprodukt.

Det britiske selskapet Commun8 har et produkt som gir noe av en tilsvarende funksjon for barn under ti år. I fjor høst lanserte de mobilen Mymo beregnet på barn mellom fire og åtte år. Den har tre knapper, kan ringe fem nummer, og har angrefunksjoner.

Til toppen