TELEKOM

Gir Android skylden for mobilnett-sammenbrudd

Mobiloperatør ber Google endre operativsystemet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
31. jan. 2012 - 07:54

Mobilnettet til det japanske teleselskapet NTT Docomo har det siste året brutt samme flere ganger – senest onsdag i forrige uke – på grunn av det som tilsynelatende er svært aktive smartmobiler. Selskapet ble i forrige uke beordret av den japanske regjeringen til gjennomføre tiltak som skal sikre tilgjengeligheten til selskapets tjenester. Dette skriver The Mainichi Daily News. NTT Docomo har mer enn 59 millioner kunder i Japan.

Resultatet av dette er at NTT Docomo nå ber Google om å gjøre endringer i Android for å redusere datatrafikken. Ifølge Reuters, som siterer japanske Nikkei, er det en gitt IP-telefoniapplikasjon som etter alt å dømme følger med Android – Reuters oppgir ikke navnet på denne – som skal være årsaken til problemene. Applikasjonen sender ut kontrollsignaler med tre til fem minutters mellomrom, noe som ifølge Nikkei er ti ganger så mye som det konvensjonelle mobiler gjør. Dette fører til ekstra belastning på mobilnettet.

Ifølge Reuters-artikkelen vil NTT Docomo be Google om å endre Android slik at systemet ikke sender ut kontrollsignaler like hyppig. Mobiloperatøren håper at henvendelsen får støtte fra andre mobiloperatører, og at Google også vil være på å be applikasjonsutviklere om å begrense hyppigheten på bruken av kontrollsignalene.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.