JUSS OG SAMFUNN

Gir Apple enda en sjanse med iTunes

Apple fikk egentlig en galgenfrist til å åpne iTunes, men nå forlenges forhandlingene enda en gang.

26. sep. 2006 - 13:32

Denne uken møtte de nor­diske for­bruker­om­budene den ameri­kanske iTunes-ledel­sen og sel­skapets euro­peiske rep­re­sen­tanter for å drøfte den norske klage­saken mot sel­skapets kon­trakter ved kjøp av musikk on­line.

- Vi hadde en god og kon­struk­tiv dia­log med iTunes, og det har vært viktig be­ve­gelse i saken, sier for­bruker­ombud Bjørn Erik Thon.

Tidligere i år kom Forbrukerombudet til at flere av vilkårene i iTunes sine kontrakter var urimelige og dermed ulovlige.

- Noen av punktene vi tok opp med iTunes har vi allerede kommet til enighet om, blant annet det at kjøpsvilkår ikke skal kunne endres for allerede gjennomførte kjøp, men kun for fremtidige kjøp, sier Thon.

De nordiske forbrukerombudene opprettholder dialogen med iTunes, da det fortsatt gjenstår spørsmål som ifølge Forbrukerombudet er juridisk og teknisk kompliserte å løse.

- Både forbrukerombudene og iTunes trenger nå tid for å jobbe videre med og vurdere forskjellige forslag til tekniske og juridiske løsninger. Vi mener at fortsatt dialog i denne saken til slutt vil føre til en god ordning for alle parter, ikke minst for iTunes sine kunder, sier Thon.

Det norske forbrukerombudet vil i et brev til iTunes oppsummere hvor saken står per i dag, og beskrive rammene for prosessen videre. Brevet vil bli oversendt iTunes i løpet av oktober.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.