Gir Bluetooth-apparater tilgang til Internett

Britiske Red-M lanserer en løsning der en egen aksess-server kan tilby Internett-tilgang til alle apparater innen rekkevidde av serverens antenner.

Boksen har beskjedne ytre mål på 334 ganger 245 ganger 145 millimeter, og veier 4,0 kilogram. Den kan monteres på en pult eller på veggen, og brukes sammen med selskapets Bluetooth "Access Point" kalt 1000AP.

Ideen er å plassere disse enhetene så tett at et rom eller til og med en hel bygning får et opplegg for trådløs tilgang til Internett for alle Bluetooth-apparater som måtte befinne seg der.

Bluetooth har opprinnelig en rekkevidde begrenset oppad til rundt ti meter. Red-M, som er premiert for sine Bluetooth-produkter, har gjort mottakeren så følsom og senderen så sterk, at rekkevidden økes til 100 meter.

Aksesstjeneren prises til så vidt under 3000 dollar, aksesspunktet til så vidt under 400 dollar.

Løsningen vil bare delvis konkurrere mot liknende opplegg basert på standarden IEEE 802.11b for trådløst lokalnett. Ved å satse på Bluetooth gir Red-M avkall på mye båndbredde. På den andre siden tilbys en løsning der alle Bluetooth-apparater - ikke bare bærbare PC-er, men også lommemaskiner, PDA-er og liknende - gis umiddelbar tilgang til Internett - eller til webtjenester i et lokalt nettverk. Det kan være interessant for hoteller, flyplasser, arenaer for idrett og kultur, og så videre.

Til toppen