BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir bort AutoCAD, 3D Max, Maya med mer

Designverktøy blir gratis for studenter og skoler.

AutoCAD og hele porteføljen med 3d-programvare fra Autodesk blir nå fritt tilgjengelig for studenter og lærere.
AutoCAD og hele porteføljen med 3d-programvare fra Autodesk blir nå fritt tilgjengelig for studenter og lærere. Bilde: Autodesk
2. des. 2014 - 09:27

Det amerikanske programvarehuset Autodesk er markedsledende på DAK-verktøy (dataassistert kontruksjon) og mest kjent for flaggskipet AutoCAD.

AutoCAD benyttes til å produsere tekniske tegninger både i to og tre dimensjoner, og er et produkt som typisk koster en del.

Nå blir dette verktøyet, men også hele resten av porteføljen til Autodesk gratis for studenter, lærere og utdanningsinstitusjoner verden over.

3Ds Max (tidligere 3D Studio MAX), Maya, Fusion 360, Sketchbook og nevnte AutoCAD er omfattet. Det er også en hel del annet.

Det er programvaren som tilbys. Autodesk vil fortsatt ha betalt for enkelte skytjenester og support.

– Slik får mer enn 680 millioner studenter og lærere i over 188 land i verden fri tilgang til vår profesjonelle programvare, til bruk både i klasserom, laben eller hjemme, oppgir selskapet i en kunngjøring.

Her kan du lese mer om tilbudet for utdanningsinstitusjoner.

Produktene Autodesk selger til profesjonelle brukere koster til sammenligning opptil flere titalls tusen kroner. Det er selvsagt langt utenfor budsjettet for studenter og lærere. Følgelig kan det være hensiktsmessig å gi bort noe, som de senere kan få behov for å kjøpe når de skal inn i arbeidslivet.

Autodesk beveger seg nå over på en ren abonnementsmodell, slik Adobe har gjort før dem. Fra slutten av januar neste år vil de fleste oppgraderinger og nye versjoner av programvaren de tilbyr blir solgt utelukkende som skybaserte abonnement.

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.