Gir bort norskutviklet nettverksmonitor

Gavepakke til IT-sjefen som vil avdekke fildeling og problemer med nettverkstrafikken.

Gir bort norskutviklet nettverksmonitor

Gavepakke til IT-sjefen som vil avdekke fildeling og problemer med nettverkstrafikken.

Det lille Oslo-baserte programvareselskapet ObjectPlanet kommer nå med en ny versjon av sitt prisbelønnede produkt, et verktøy for overvåking av nettverkstrafikk.

Network Probe overvåker trafikken i nettverket i sanntid. Løsningen skal gjøre det mulig å identifisere og isolere trafikkproblemer og overbelastninger i nettverket.

- Ved å overvåke trafikken kan bedrifter spare tid og penger ved å oppdage problemer lenge før de skaper trøbbel, opplyser selskapet.

Slik kan IT-sjefen kartlegge hvor mye uproduktiv bruk det er av bedriftens datanettverk i arbeidstiden. Programvaren gjør det enkelt å avdekke hvilke klientmaskiner som bruker fildelingstjenester, hvem som spiller online-spill og lignende. Om det er ønskelig for en bedrift å drive slik overvåking, er en annen sak.

Populært er det uansett. Verktøyet er lastet ned over en halv million ganger de siste seks årene. En standardlisens koster i utgangspunktet 600 dollar, men i forbindelse med lanseringen av den nye versjonen tilbys denne nå helt gratis. Last ned her.

- En gratis Network Probe single-server lisens har alle funksjoner som er nødvendig for å overvåke all trafikk på et nettverk i din bedrift eller organisasjon. Man kan enkelt identifisere kilder til problemer med nettverkstrafikken, så som nedlasting av musikk og filmer, brukere av internettradio, online spilling og lignende, sier ObjectPlanet.

Nylig gikk Trolltech-gründer Eirik Chambe-Eng inn på eiersiden i selskapet. Det ga frisk kapital som bedriften har brukt til å styrke staben med flere utviklere.

Selskapet har også laget en enterprise-utgave som koster penger. Denne versjoner oppgis å kunne koble flere nettverksmonitorer rundt omkring i nettverket, som igjen kan overvåkes sentralt med full oversikt og kontroll fra ett punkt.

Network Probe finnes i versjoner som kjørerpå Windows, Linux, FreeBSD og Solaris.

    Les også:

Til toppen