BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir bort Windows-server i skyen

Amazon utvider lokketilbud for applikasjonsdrift.

16. jan. 2012 - 14:03

Amazon har en stund latt nye kunder få leie en virtualisert Linux-server og et knippe relevante tilhørende tjenester (blant annet lastbalansering, database, lagring og båndbredde) i ett år – uten kostnad.

Denne uken er også Windows Server 2008 innlemmet i den såkalte free tier-ordningen for Amazon Web Services (AWS).

- Windows-utviklere får nå tilgang til de samme gratisressursene under AWS som Linux-utviklere. De kan starte nye applikasjoner, teste eksisterende applikasjoner i nettskyen, og skaffe seg erfaring, kunngjør nettgiganten.

Betingelsene er de samme som tidligere. Mot å legge igjen kredittkortopplysninger får man tilgang til det selskapet kaller en «micro-instans». Dette er en virtuell server med 613 megabyte minne og støtte for 32- og 64-bit operativsystem.

Det er verdt å merke seg at at pakken har visse vilkår. Straks det første året er omme, eller kunden går utover et sett med begrensninger, blir man belastet med en kostnad etter selskapets standardiserte priser.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.