GOOGLE CHROME

Gir Chrome en KI-innsprøytning: Flere oppgaver skal nå bli enklere

Tilbyr mer orden på fanene og automatisk skriving av tekster.

En av de nye KI-funksjonene i Chrome lar deg lage tekster basert på kun noen få ord.
En av de nye KI-funksjonene i Chrome lar deg lage tekster basert på kun noen få ord. Foto: Google
24. jan. 2024 - 16:04

Kunstig intelligens-æraen er over oss, og teknologiaktørene jobber nå iherdig med å bygge inn ny KI-funksjonalitet i produktene sine. Nå kommer det en betydelig KI-oppgradering av verdens mest populære nettleser.

På sin offisielle blogg kunngjør Google at Chrome får et knippe nye generative KI-funksjoner som skal gjøre surfingen enklere og mer effektiv – særlig om du er av typen som pleier å åpne mange faner.

Automatisk opprettelse av fanegrupper

En av de nye funksjonene skal nemlig gjøre prosessen med å organisere faner mye enklere.

«Organisere faner» er navnet på et verktøy som lar Chrome automatisk foreslå og opprette grupper av faner, basert på fanene som er allerede er åpnet av brukeren.

Google tror denne funksjonen vil være til stor hjelp dersom man jobber med mange oppgaver samtidig. Verktøyet vil bli tilgjengelig i rullegardinmenyen øverst til venstre i Chrome, ved siden av fanene.

Nettleseren vil også foreslå navn og emojier for de nye gruppene, slik at de skal bli enklere å finne frem til når man trenger dem.

I tillegg til det nye faneverktøyet kommer det også en ny generativ KI-funksjon som lar deg tilpasse og personalisere temaet i nettleseren på nye måter. Dette verktøyet er basert på den nye, KI-baserte tilpasningsfunksjonen som ble lansert til Android 14 i oktober i fjor.

I Chrome kan man nå bruke denne funksjonen til å la den kunstige intelligensen raskt generere skreddersydde temaer basert på emne, humør, visuell stil og farger.

Google har vedlagt en samling generative KI-temaer som eksempler til inspirasjon, laget av Chrome-teamet selv.

Skjermbilde av Arc-browseren.
Les også

Utfordrer Google med ny nettleser

KI-basert tekstskriving

Den tredje nye KI-baserte funksjonen som skal bakes inn i Chrome, retter seg mot dem som benytter surfingen til å forfatte ulike typer tekster på nettet, for eksempel restaurantanmeldelser, forespørsler i forbindelse med utleieleiligheter og lignende.

Med den nye funksjonen kan man nå simpelthen høyreklikke på boksen eller feltet hvor teksten skal skrives og velge alternativet «hjelp meg med å skrive» fra menyen. Ved å skrive inn noen få ord om hva teksten skal handle om, vil den kunstige intelligensen deretter ta over og komplettere teksten.

De nye funksjonene skal rulles ut til den seneste versjonen av Chrome i løpet av de neste dagene, men det er USA som er først ute med å se endringene. Det er uvisst akkurat når alt vil være på plass for alle Chrome-brukere.

De nye funksjonene kan ses som Googles svar på de mange KI-oppgraderingene Microsoft har inkorporert i produktene sine den siste tiden, ikke minst i sin egen nettleser Edge. Google har for øvrig allerede tatt opp konkurransen mot Microsoft og Open AI med sin nye snakkerobot Gemini, som selskapet hevder slår Chat GPT på mange felt.

Arc-nettleseren.
Les også

Denne nye nettleseren har ambisjoner om å bli et «operativsystem for internett»

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.