Gir deg færre og bedre treff

Fast har oppgradert sin søketjeneste www.alltheweb.com. Nå kan du begrense søkene på en rekke måter for å redusere antall treff.

Fast har oppgradert sin søketjeneste www.alltheweb.com. Nå kan du begrense søkene på en rekke måter for å redusere antall treff.

I kampen om å tilby den beste søketjenesten, har Fast tatt et nytt skritt. Tidligere i november lanserte AltaVista en større forbedring, i dag er det Fasts tur.

Fast, Altavista, den mindre kjente Northern Lights og en rekke andre tjenester sloss for tiden på to fronter få deg til å velge akkurat dem når du skal lete på Internett. Den ene å la deg søke i flest mulig at Internett-sidene som finnes på Internett. Fast, Alta Vista og Northern Lights dekker i dag alle omtrent 400 millioner sider, viser fersk statistikk fra analyseselskapet Searchenginewatch.

Men når du søker, vil du vanligvis ikke ha flest mulig treff - du vil ha noe få svært relevante.

Trykker du på avanserte søk på forsiden på alltheweb.com, vil du med forskjellige teknikker nå kunne finpusse dine søk for få færre og bedre treff. Mye av teknikken ser ut til å være kopiert fra Fasts orginale tjeneste, FTP-søk.

Her er de nye mulighetene på Alltheweb:

- Begrense søk til sider med ett språk, for eksempel norsk

- Begrense søk til eller ekskludere spesifikke domener - bare søke i .no-adresser eller kutte ut edu-adresser (universitetene).

- Søk bare i tekst eller bare i URL-adresser

- Legge inn flere ord ord som må være med eller ikke skal være med

Til sammen gjør de nye mulighetene Fasts allthewebtrolig til den mest avanserte Internett-søketjenesten i øyeblikket. Med de nye muligheten har Fast en god sjanse til å tiltrekke seg særlig de mest avansert brukerne. Fast har dessuten fått opp farten på sine søk ytterligere. Et gjennomsnittelig søk tar nå under et halvt sekund.

Til toppen