Gir e-post-adresse til alle innbyggerne

Det nasjonale svenske postvesenet gjør som Posten i Norge. Nylig lanserterte svenskene sine planer om å gi omtrent hver eneste innbygger i Sverige sin egen e-post adresse.

E-post adressen vil av de fleste brukes som en ordinær e-post-adresse, men man kan også få posten videresendt til endre e-post adresser etter eget ønske.

Planen er å kreve inn en liten avgift for å sende eller motta e-post over "@post"-tjenesten. Dette for å dekke for reduksjonen i inntekt de seneste årene på grunn av mindre bruk av ordinære posttjenester.

Brukerne vil kunne betale regninger via deres e-postkassetjeneste, noe som vil bli tilgjengelig ved svenske postkontorer. I tillegg skal man kunne kjøpe digitale frimerker ved postkontoret for å forhåndsbetale sin e-post. Dette ligner på dagens betalingsmåte av vanlig post.

Brukerne vil kunne slå opp andre brukeres e-post-adresse, på samme måte som du finner en annen person telefonnummer i telefonkatalogen. Så fort barna blir seks år gamle, vil også de få en egen personlige e-post-adresse.

Inkludert i planene er også offentlig utplassering av Internett-kiosker på gatehjørner og ved populære steder hvor folk ferdes. Dette gjør at også brukere uten vanlig Internett-tilgang kan hente og sende sin e-post.

Tjenesten vil ifølge Newsbytes kjøres på en rekke Sun Starfire-servere med serverprogramvare fra Netscape. Ifølge representanter for Posten i Sverige, har "@post"-tjenesten blitt utviklet for å utvide den eksisterende posttjenesten. Men det har også vært et mål å gi alle innbyggere aksess til Internett-basert post, og dermed ikke bare de som har egen datamaskin og Internett-abonnement.

;