UTVIKLING

Gir full tilgang til Outlook-data

Microsoft med utviklerverktøy basert på åpen kildekode.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
25. mai 2010 - 14:39

Microsoft kunngjorde i går at selskapet følger opp utgivelsen av teknisk dokumentasjon om

Outlook Personal Folders (.pst) med to åpen kildekodeprosjekter som til sammen skal kunne brukes av utviklere til å bygge løsninger, inkludert konkurrerende produkter, som tar i bruk .pst-filformatet.

Microsoft foreslår selv, i en pressemelding, flere potensielle produkter. Dette inkluderer et verktøy som henter ut alle fotografier som er lagret i .pst-filene for å vise dem i et webalbum, men også mer avanserte scenerier, inkludert arkivsøk, opplasting av data til nettskyen og ulike former for analyseverktøy.

Filene skal kunne leses på enhver plattform, uten at Outlook er installert på maskinen.

Det ene av de to åpen kildekodeprosjektene kalles .pst Data Structure View Tool. Dette er et grafisk verktøy som skal gjøre det enklere for utviklere å forstå de interne datastrukturene i .pst-filene.

Det andre prosjektet er .pst File Format Software Development Kit (SDK), som er et kryssplattform bibliotek som gi utviklere tilgang til å lese innholdet i .pst-filene og mulighet til å utvikle applikasjoner som gis tilgang til dataene. Foreløpig gir ikke SDK-et skrivetilgang til .pst-filene, men dette skal komme på plass om kort tid, lover Microsoft.

Begge prosjektene er tilgjengelige under en Apache-lisens.

Mer om bakgrunnen for prosjektene finnes i dette blogginnlegget.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.