Gir gratis år 2000-hjelp

Acer vil sikre seg at filippinske kunder som bruker deres systemer ikke får noe datatrøbbel ved århundreskiftet. Jobben gjør Acer gratis.

Acer vil sikre seg at filippinske kunder som bruker deres systemer ikke får noe datatrøbbel ved århundreskiftet. Jobben gjør Acer gratis.

Det er Acers systemintegrasjonsdivisjon, Columbia Technologies (CTI), som tilbyr gratis år 2000-oppgradering til sine bedriftskunder. I utgangspunktet kunne dette vært en lukrativ forretning for CTI, men Acer Computer Philippines synes åpenbart at år 2000-forberedelser er en del av de verdiøkende tjenestene de skal tilby sine bedriftskunder.

- Vi ønsker å gi skikkelig service til våre kunder før, under og etter salg, sier systemansvarlig Dante Villanueva i CTI til Metropolitan Computer Times.

Bedriftskunder har som regel egne IT-avdelinger, og det CTI vanligvis gjør for å rette på år 2000-feil er å gi disse kundene ferdigsydde "lappesaker" og viser kundens IT-stab hvordan verktøyene kan benyttes for å tette systemhull.

Villanueva viser til en bank i Makati by der 500 Acer PC-er måtte sjekkes for eventuelle år 2000-mangler. CTI ga banken det de trengte fra Acer og viste dem hvordan programpakkene skulle installeres på fem PC-er. Resten av jobben gjorde bankens egne IT-konsulenter.

"År 2000-lappesakene" er typisk én fil som er ganske enkel å installere på systemer og applikasjoner som kjører Windows operativsystemer. De som kjører andre systemer enn Windows NT og Windows 98 kan få ekstra bistand via Internett på CTIs nettsted, skriver Computer Currents.

Mer komplisert er det å løse år 2000-problemer på maskinvaresiden. Eksempelvis bør BIOS-oppgradering foretas av "noen som vet hva de gjør", sier Villanueva, som opplyser at CTI også gjør denne jobben gratis for bedriftskunder sålenge PC-ens garantiperiode ikke er utløpt. Dersom garantien er utgått, krever CTI mellom i underkant av 70 kroner til vel 90 kroner per PC - heller ikke det noen ublu pris.

Acer har i over ett år jobbet proaktivt med å løse år 2000-problemer for sine bedriftskunder. Siden medio 1998 har Acer - via CTI - nøye gjennomgått sine kunderegistre for å finne hvem som har fått hvilke typer BIOS og hovedkort installert i sine maskiner. Dette er slett ingen enkel jobb fordi ulike maskiner av samme modell kan ha forskjellige typer hovedkort avhengig av hvem som har produsert PC-en.

- For brukere av systemer som ikke lenger er dekket av garantien, tilbyr vi å sende gratis via e-post år 2000-fikser med instruksjoner for hvordan de skal installeres, forteller Villanueva, som legger til at alle nye PC-er som produseres som regel er år 2000-kompatible på maskinvaresiden, men det kan fremdeles være risiko for at operativsystem og applikasjoner ikke er det.

- Tekstbehandlere er selvfølgelig ikke kritiske i forhold til årtusenskiftet, men du bør ikke vente til nyttårsaften er over før du installerer feilfiks for Excel som kjører på Windows 95. Windows 95 og eldre versjoner av Excel er ikke klargjort for år 2000, understreker han.

digi.no kan imidlertid fortelle deg hvordan du gjør Windows 95 år 2000-kompatibel.

Til toppen