Gir inntil ti ganger raskere harddisk

Verdens første lagringsenhet med USB 3.0 vises for første gang frem denne uken.

Gir inntil ti ganger raskere harddisk

Verdens første lagringsenhet med USB 3.0 vises for første gang frem denne uken.

Er du blant de mange som har irritert deg over treg overføring av filer mellom eksterne enheter, som harddisker og minnebrikker? Løsningen er på vei.

Halvlederselskapet Symwave er klar for å vise frem verdens første fungerende USB 3.0-grensesnitt. Det skjer bare syv uker etter spesifikasjonen ble klar.

USB 3.0 er arvtakeren til dagens svært utbredte 2.0-standard, og gir i henhold til spesifikasjonen inntil ti ganger så rask teoretisk overføringshastighet. Standarden er også kjent som SuperSpeed USB, og er bakoverkompatibel med eldre USB-enheter.

Symwave kunngjør i dag at de har valgt harddiskprodusenten Seagate som samarbeidspartner for å demonstrere selskapets USB 3.0 lagringskontroller.

Presentasjonen skal finne sted senere denne uken i forbindelse med teknologimessen CES 2009 i Las Vegas. Her planlegger de å vise frem overføring av data mellom eksterne lagringsenheter med en hastighet, som ifølge selskapene aldri tidligere har vært oppnådd.

Teoretisk innebærer 3.0-standarden overføringshastigheter på inntil 4,8 gigabits per sekund. Hvor høy lese- og skrivehastighet som Symwave og Seagate faktisk klarer å levere gjenstår å se.

    Les også:

Til toppen