FORBRUKERTEKNOLOGI

Gir inntil ti ganger raskere harddisk

Verdens første lagringsenhet med USB 3.0 vises for første gang frem denne uken.

5. jan. 2009 - 08:41

Er du blant de mange som har irritert deg over treg overføring av filer mellom eksterne enheter, som harddisker og minnebrikker? Løsningen er på vei.

Halvlederselskapet Symwave er klar for å vise frem verdens første fungerende USB 3.0-grensesnitt. Det skjer bare syv uker etter spesifikasjonen ble klar.

USB 3.0 er arvtakeren til dagens svært utbredte 2.0-standard, og gir i henhold til spesifikasjonen inntil ti ganger så rask teoretisk overføringshastighet. Standarden er også kjent som SuperSpeed USB, og er bakoverkompatibel med eldre USB-enheter.

Symwave kunngjør i dag at de har valgt harddiskprodusenten Seagate som samarbeidspartner for å demonstrere selskapets USB 3.0 lagringskontroller.

Presentasjonen skal finne sted senere denne uken i forbindelse med teknologimessen CES 2009 i Las Vegas. Her planlegger de å vise frem overføring av data mellom eksterne lagringsenheter med en hastighet, som ifølge selskapene aldri tidligere har vært oppnådd.

Teoretisk innebærer 3.0-standarden overføringshastigheter på inntil 4,8 gigabits per sekund. Hvor høy lese- og skrivehastighet som Symwave og Seagate faktisk klarer å levere gjenstår å se.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.