Gir media skylden for GMG-fadesen

- Det var for mye fokus på kjendisfaktoren i media, mener Simon Yuen et drøyt halvt år etter at Global Money Games gikk dukken. Han synes media må ta sin del av skylden for fadesen. Likevel har han stadig klokkertro på Internett.

- Det var for mye fokus på kjendisfaktoren i media, mener Simon Yuen et drøyt halvt år etter at Global Money Games gikk dukken. Han synes media må ta sin del av skylden for fadesen. Likevel har han stadig klokkertro på Internett.

]Simon Yuen er ikke desillusjonert etter sitt engasjement i børsboblen Global Money Games. Gründeren som startet med kinamat er en investor med urokkelig tro på Internett som kommersiell kanal.Simon Yuen kom til Norge for 24 år siden og har jobbet seg oppover rangstigen etter det. Etter mange år i restaurantbransjen startet han opp Chinatown Expressen. Hans første investering innen Internett var oppstarten av internettkaféen Børsen i Oslo. Derfra gikk veien via Global Money Games (GMG) til Online Club (OLC) og Network Computing (NC), to selskaper han i dag har interesser i. Selv beskriver han seg som en person med innebygd nysgjerrighet og en ekte gründersjel. Hans selskaper, som inkluderer Treffpunkt, eldreavisen til Per Øyvind Heradstveit, er samlokalisert i gamle fabrikklokaler langs Akerselva. Med fem-seks meter under taket skal det være rom nok for luftige gründertanker.- Handel på Internett er som moderne postordre, men mer interaktivt. Den som vinner her er den som aldri undervurderer hvilke ressurser som trengs. Man ser på Global Money Games at selv de klokeste hoder tok feil, sier Yuen.Børsboblen Global Money Games med sitt aksjespill på Internett var aldri i nærheten av å ta av og har for mange blitt symbolet på den overdrevne optimismen som rådet i nettmarkedet. Sammen med blant andre Dan Børge Akerø var Yuen med på å starte opp GMG.- Jeg skulle gjerne få gjort mer i GMG, men jeg trakk meg fra styret etter første emisjon. Jeg beholdt aksjene, for jeg var jo en av gründerne. Jeg har ikke æren for GMG, for jeg er opptatt av hva jeg kan og hva jeg ikke kan. Det er ikke vits i å misbruke andres eller min tid med noe jeg ikke kan. Jeg har jo ansvar for ansatte. Derfor har jeg aldri gjort noe jeg ikke står for, understreker Yuen.- Angrer du på investeringen i Global Money Games?- Nei, men prosjektet ble så stort at det gikk langt utover min kompetanse. Jeg har kun seks års skolegang og snakker knapt engelsk. Det som ble gjort feil var for det første at det i Norge har vært for mye fokusert på kjendisfaktoren i media. Det er veldig lett å være etterpåklok, men media glemmer at dette var et internasjonalt konsept, sier Yuen.Han synes media må ta sin del av skylden fordi det gikk som det gikk med GMG.Yuen tror aktører generelt undervurderer ressursbruken i internettprosjekter. - Det var jo proffe folk som gikk inn i GMG. "Alle" var der da vi startet selskapet; den gamle forsvarsministeren i Storbritannia, tidligere president i New York Børs, Arne Næss, alle var der. Det er klart, ethvert selskap har en risiko. Og ingen av aksjonærene har klaget over GMG. Det er det bare media som gjort. I dag finnes det børsspill som går bra i USA som like godt kunne vært GMG, mener Yuen.

Til toppen