Gir milliard-kontrakt til Accenture

Skal få Telenor mer effektiv verden over.

Telenor, med konsernsjef Jon-Fredrik Baksaas i spissen, har inngått en milliardkontrakt med amerikanske Accenture.
Telenor, med konsernsjef Jon-Fredrik Baksaas i spissen, har inngått en milliardkontrakt med amerikanske Accenture. (Bilde: Per Ervland)

Skal få Telenor mer effektiv verden over.

Telenor melder at de har valgt Accenture som leverandør innen en rekke globale fellestjenester. Blant annet skal Accenture tilby tjenester innen regnskap, personaltjenester, IT og transaksjonelt innkjøp.

– Målet med avtalen er å støtte Telenor Global Shared Services i å tilby tjenester i verdenstoppen gjennom samarbeid med en sterk og erfaren ekspertgruppe fra Accenture, skriver Telenor i en pressemelding.

Kontrakten har en varighet på fem år og en samlet verdi på 215 millioner dollar eller 1,3 milliarder norske kroner.

Telenors talsperson, Dag Melgaard, forteller til digi.no at kontrakten i all hovedsak vil bli styrt fra Accentures norske kontor, som ligger vegg i vegg med Telenors hovedkontor på Fornebu.

– Men dette er en global leveranse, hvor det skal bli levert på alle de stedene Telenor har virksomhet, sier Melgaard.

– I stedet for å ha ulike praksis rundt de forskjellige selskapene rundt om kring i verden, ønsker vi å bruke storskalafordeler for det det er verd.

Det skal ikke være planer om reduksjoner i antall ansatte ved Telenors operasjoner som følge av avtalen, dette ligger ialle fall ikke inne i planene på nåværende tidspunkt.

Telenor Global Shared Services er et selskap som skal hente ut effektivitets- og kvalitetsforberedelser på tvers av Telenors globale virksomhet.

– Dette dreier seg om å møte våre kunders behov. Vi utnytter skala og volum i hele konsernet og sikrer kvalitet og effektivitet gjennom å innføre nye driftsmodeller og partnerskap. For å møte nye forretningsmodeller vil vi etablere nye og innovative måter å drifte på, partnerskap vi kan lære av og bærekraftige kostnadsstrukturer, sier Hilde Tonne, konserndirektør og leder av Telenor Group Industrial Development, i en kommentar.

Accenture skal, ifølge meldingen: «delta i implementeringen av industrialiserte prosesser, verktøy og tilnærmingsmåter som tilfredsstiller Telenors krav, og som leder til kontinuerlige innovasjons- og produktivitetsforbedringer. Selskapet vil også forsterke utviklingen og implementeringen av tjenestestrategier og arbeide for å fjerne komplekse sider av tjenestearkitekturen.»

Avtalen er såkalt «ikke-eksklusiv», noe som betyr at Telenor kan trekke inn andre leverandører om de ønsker. Men Telenor har hatt en lengre prosess med å finne en partner, hvor flere har deltatt i konkurransen. Hvem som ikke vant frem blir naturlig nok ikke omtalt i pressemeldingen fra telegiganten.

    Les også:

Til toppen