Gir milliard-kontrakt til Accenture

Skal få Telenor mer effektiv verden over.

Gir milliard-kontrakt til Accenture
Telenor, med konsernsjef Jon-Fredrik Baksaas i spissen, har inngått en milliardkontrakt med amerikanske Accenture. Bilde: Per Ervland

Telenor melder at de har valgt Accenture som leverandør innen en rekke globale fellestjenester. Blant annet skal Accenture tilby tjenester innen regnskap, personaltjenester, IT og transaksjonelt innkjøp.

– Målet med avtalen er å støtte Telenor Global Shared Services i å tilby tjenester i verdenstoppen gjennom samarbeid med en sterk og erfaren ekspertgruppe fra Accenture, skriver Telenor i en pressemelding.

Kontrakten har en varighet på fem år og en samlet verdi på 215 millioner dollar eller 1,3 milliarder norske kroner.

Telenors talsperson, Dag Melgaard, forteller til digi.no at kontrakten i all hovedsak vil bli styrt fra Accentures norske kontor, som ligger vegg i vegg med Telenors hovedkontor på Fornebu.

– Men dette er en global leveranse, hvor det skal bli levert på alle de stedene Telenor har virksomhet, sier Melgaard.

– I stedet for å ha ulike praksis rundt de forskjellige selskapene rundt om kring i verden, ønsker vi å bruke storskalafordeler for det det er verd.

Det skal ikke være planer om reduksjoner i antall ansatte ved Telenors operasjoner som følge av avtalen, dette ligger ialle fall ikke inne i planene på nåværende tidspunkt.

Telenor Global Shared Services er et selskap som skal hente ut effektivitets- og kvalitetsforberedelser på tvers av Telenors globale virksomhet.

– Dette dreier seg om å møte våre kunders behov. Vi utnytter skala og volum i hele konsernet og sikrer kvalitet og effektivitet gjennom å innføre nye driftsmodeller og partnerskap. For å møte nye forretningsmodeller vil vi etablere nye og innovative måter å drifte på, partnerskap vi kan lære av og bærekraftige kostnadsstrukturer, sier Hilde Tonne, konserndirektør og leder av Telenor Group Industrial Development, i en kommentar.

Accenture skal, ifølge meldingen: «delta i implementeringen av industrialiserte prosesser, verktøy og tilnærmingsmåter som tilfredsstiller Telenors krav, og som leder til kontinuerlige innovasjons- og produktivitetsforbedringer. Selskapet vil også forsterke utviklingen og implementeringen av tjenestestrategier og arbeide for å fjerne komplekse sider av tjenestearkitekturen.»

Avtalen er såkalt «ikke-eksklusiv», noe som betyr at Telenor kan trekke inn andre leverandører om de ønsker. Men Telenor har hatt en lengre prosess med å finne en partner, hvor flere har deltatt i konkurransen. Hvem som ikke vant frem blir naturlig nok ikke omtalt i pressemeldingen fra telegiganten.

    Les også: