UTVIKLING

Gir millioner til kreative netthoder

IT-minister Rigmor Aasrud utfordrer til web 2.0-konkurranse.

9. apr. 2010 - 10:54

Fornyingsminister Rigmor Aasrud har utlyst en konkurranse eller «nettdugnad» der målet er å få utviklet nye nettjenester basert på «web 2.0»-teknologi og offentlige data.

Dersom ditt prosjekt plukkes ut, er du med å kjempe om inntil 2,5 millioner kroner gjennom initiativet «Nettskap 2.0».

I en pressemelding forteller Aasrud at hun ønsker å teste ut hvor kreative folk har blitt av nettets dugnadskultur.

Mange har utfordret myndighetene til å utnytte delekulturen på internett. Nå går altså utfordringen tilbake.

- Vi leter etter landets nettskapere, hvor enn de måtte befinne seg. Enten på et kontor, skolebenken, i garasjen eller på jente- eller gutterommet, sier IT-ministeren.

Gir penger til smarte nettløsninger: IT-minister Rigmor Aasrud vil vektlegge både åpne standarder og friprog i løsningene som foreslås. <i>Bilde: Marius Jørgenrud</i>
Gir penger til smarte nettløsninger: IT-minister Rigmor Aasrud vil vektlegge både åpne standarder og friprog i løsningene som foreslås. Bilde: Marius Jørgenrud

Med delingskulturen på internett tenker vi vanligvis på brukerskapt innhold, og gjerne remiksing eller mashup av ulike datakilder.

- Nå ønsker vi å teste ut om også Norge kan utnytte Web 2.0-teknologi og brukerskapt innhold, gjerne sammenblandet med offentlig data, til tjenesteutvikling og innovasjon. Vi ønsker å nå ut til dem som har en idé eller et forslag til en tjeneste eller nettsted og kompetanse til å videreutvikle dette. Hvis tjenesten også kan bidra til økt verdiskaping, demokratisk deltakelse og åpenhet – er dette et prosjekt vi gjerne vil høre mer om, sier statsråden.

Friprog og åpne standarder

Av konkurransens retningslinjer går det frem at det legges vekt på prosjekter basert på åpne standarder og som publiserer kildekoden under en fri programvarelisens.

Søknadsfristen er om akkurat én måned, 9. mai 2010. Hvem som får tildelt støtte skal bli klart mot slutten av juni 2010.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.