BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir mobilen 64 gigabyte minne

Toshiba dobler kapasiteten i ny flashbrikke.

16. des. 2009 - 10:45

Toshiba introduserer nå en NAND-basert flashmodul med 64 gigabyte lagringsplass, en dobling fra tidligere og ny bransjenorm i toppsegmentet.

Dette er toppmodellen i en ny serie av til sammen seks minnebrikker fra det japanske selskapet.

Brikkene er produsert med Toshibas 32 nanometers prosessteknologi og kommer i versjoner fra 2 til 64 gigabyte.

Nyheten er kanskje mest spennende sett i forhold til smarte mobiltelefoner, som vil kunne leveres med dobbelt så mye lagringskapasitet som tidligere.

iPhone 3GS er blant mobiltelefonene som i dag benytter Toshibas flashbrikke med opptil 32 gigabyte kapasitet. Etter alt å dømme vil neste versjon av iPhone dermed kunne leveres med dobbelt så mye minne som nå.

Den interne strukturen av Toshibas 64 GB-modul: Enheten består av seksten 32 gigabit-brikker som er stablet. Hvert lag eller brikke er bare 30 mikrometer tykk.
Den interne strukturen av Toshibas 64 GB-modul: Enheten består av seksten 32 gigabit-brikker som er stablet. Hvert lag eller brikke er bare 30 mikrometer tykk.

En tilsvarende økning blir følgelig mulig også i netbooks, videokameraer og andre elektronikkprodukter som benytter slike flashminnebrikker.

iPod touch benytter i dag to slike brikker, og det er ventet at Apple derfor vil lansere en musikkavspiller med 128 gigabyte lagringsplass i løpet av neste år, ifølge AppleInsider.

De nye brikkene er allerede tilgjengelig i prøveversjoner for Toshibas kunder, og masseproduksjon vil starte i første kvartal 2010, ifølge en pressemelding fra selskapet.

64 gigabyte-modulen måler 14 x 18 x 1,4 millimeter, og Toshiba opplyser de vil kunne produsere opptil tre millioner enheter i måneden.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.