Firefox OS

Gir opp Firefox OS på mobilen

Fikk ikke til god nok brukeropplevelse.

Mozilla kommer ikke lenger til å utvikle Firefox OS-baserte smartmobiler, men gir ikke opp hele teknologien. Det er dog uklart hva som er planene framover, bortsett fra at det fortsatt skal satses på teknologien.
Mozilla kommer ikke lenger til å utvikle Firefox OS-baserte smartmobiler, men gir ikke opp hele teknologien. Det er dog uklart hva som er planene framover, bortsett fra at det fortsatt skal satses på teknologien. (Bilde: Thomas Marynowski)

Fikk ikke til god nok brukeropplevelse.

Mozilla kunngjorde i går, under utviklerkonferansen Mozlando, at stiftelsen ikke lenger vil utvikle og markedsføre Firefox OS-baserte smartmobiler.

Firefox OS ble avduket av Mozilla i juli 2012, basert på et tidligere prosjekt som het Boot-to-Gecko. Allerede da var det klart at Telenor var blant teleselskapene som stilte seg bak initiativet. De første Firefox OS-enhetene kom på markedet i 2013.

Brukeropplevelsen

– Vi er stolte over fordelene Firefox OS har bidratt med til webplattformen, og vi vil fortsette å eksperimentere med brukeropplevelsen på tvers av tilkoblede enheter. Vi vil bygge alt vi gjør som et genuint åpen kildekode-prosjekt, sette brukeropplevelsen først og bygge verktøy for å gi økosystemet mulighet til å vokse, skriver Ari Jaaksi, direktør for tilkoblede enheter hos Mozilla i en uttalelse som er gjengitt av blant annet TechCrunch.

– Firefox OS demonstrerte fleksibiliteten til weben ved å skalere fra billige smartmobiler og helt opp til HDTV-er. Men vi var ikke i stand til å tilby den best mulige brukeropplevelsen, og vi vil stoppe å tilby Firefox OS-smartmobiler gjennom mobiloperatør-kanaler. Vi vil snart fortelle mer om vårt arbeide og nye eksperimenter på tvers av tilkoblede enheter, avslutter Jaaksi.

Firefox OS er basert på blant annet renderingmotoren til Firefox, Gecko, og Linux-kjernen. Appene er basert på åpne standarder som HTML, CSS og JavaScript.

Til toppen