Gir opp Firefox OS på mobilen

Fikk ikke til god nok brukeropplevelse.

Gir opp Firefox OS på mobilen
Mozilla kommer ikke lenger til å utvikle Firefox OS-baserte smartmobiler, men gir ikke opp hele teknologien. Det er dog uklart hva som er planene framover, bortsett fra at det fortsatt skal satses på teknologien. Bilde: Thomas Marynowski

Mozilla kunngjorde i går, under utviklerkonferansen Mozlando, at stiftelsen ikke lenger vil utvikle og markedsføre Firefox OS-baserte smartmobiler.

Firefox OS ble avduket av Mozilla i juli 2012, basert på et tidligere prosjekt som het Boot-to-Gecko. Allerede da var det klart at Telenor var blant teleselskapene som stilte seg bak initiativet. De første Firefox OS-enhetene kom på markedet i 2013.

Brukeropplevelsen

– Vi er stolte over fordelene Firefox OS har bidratt med til webplattformen, og vi vil fortsette å eksperimentere med brukeropplevelsen på tvers av tilkoblede enheter. Vi vil bygge alt vi gjør som et genuint åpen kildekode-prosjekt, sette brukeropplevelsen først og bygge verktøy for å gi økosystemet mulighet til å vokse, skriver Ari Jaaksi, direktør for tilkoblede enheter hos Mozilla i en uttalelse som er gjengitt av blant annet TechCrunch.

– Firefox OS demonstrerte fleksibiliteten til weben ved å skalere fra billige smartmobiler og helt opp til HDTV-er. Men vi var ikke i stand til å tilby den best mulige brukeropplevelsen, og vi vil stoppe å tilby Firefox OS-smartmobiler gjennom mobiloperatør-kanaler. Vi vil snart fortelle mer om vårt arbeide og nye eksperimenter på tvers av tilkoblede enheter, avslutter Jaaksi.

Firefox OS er basert på blant annet renderingmotoren til Firefox, Gecko, og Linux-kjernen. Appene er basert på åpne standarder som HTML, CSS og JavaScript.

Kommentarer:

Vi har byttet system for artikkelkommentarer. For å opprette brukerkonto, registrerer du deg med BankID.