BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir opp Open Office

Oracle ønsker å gjenvinne tilliten hos åpen kildekode-fellesskapet.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. apr. 2011 - 08:35

Oracle har møtt mye motvilje etter at selskapet overtok OpenOffice.org-prosjektet i forbindelse med oppkjøpet av Sun. Det førte til slutt til at prosjektet ble splittet og en ny forgrening, Document Foundation med produktet LibreOffice, vokste fram. Mange av ressurspersonene som tidligere hadde bidratt til OpenOffice.org, gikk over til LibreOffice i stedet.

Nå virker det som at Oracle har innsett at kursen selskapet har holdt til nå innen dette området, ikke er rett vei.

I en kunngjøring offentliggjort på fredag i forrige uke, heter det at Oracle har til hensikt å gjøre OpenOffice.org til et rent fellesskapsbasert åpen kildekode-prosjekt, og at Oracle ikke lenger vil tilby den kommersielle versjonen av kontorpakken, Open Office.

I kunngjøringen forteller Edward Screven, sjefarkitekt i Oracle, at selskapet mener at prosjektet vil bli best ledet av en organisasjon som er fokusert på å betjene et bred gruppe med brukere på en ikke-kommersiell basis. Oracle har til hensikt å starte samarbeidet med medlemmer av fellesskapet umiddelbart. Selskapet lover forøvrig fortsatt sterk støtte til åpne, standardbaserte dokumentformater som Open Document Formant (ODF), som OpenOffice.org primært bruker.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.