BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir opp Windows-programmer på Linux

Lindows lovet deg Windows på Linux, men nå har det omstridte selskapet måttet gi opp.

23. aug. 2002 - 09:04
IBM lot deg på midten av 90-tallet kjøre Windows-programmer under sitt OS/2-operativsystem, men måtte etter hvert gi opp. Skal kundene velge et slikt alternativ, må absolutt alt fungere. For IBMs del løp kontrakten med Microsoft ut.

Som navnet indikerer skulle Lindows kombinere Linux og Windows, men nå har selskapet gitt opp dette målet, medgir man overfor nyhetstjenesten Cnet. Selskapet skal fremover fokusere på enkel installasjon av Linux. Men det er de ikke alene om. Blant annet jobber norske Skolelinux med samme målet.

Les også

Lindows er omstridt fordi selskapet har brutt med mange av de uskrevne og skrevne reglene for Linux-miljøet. Selskapet fremstilte Lindows som et helt nytt operativsystem, men i virkeligheten er det Debian-distribusjonen av Linux og en videreutvikling av Wine-systemet som lar deg kjøre enkelte Windows-programmer under Linux.


Selskapet later også som K-office-samlingen av kontorprogrammer er deres eget og krever betaling for disse.

Les også

I tillegg krever Lindows 99 dollar for det som i utgangspunktet er et gratis operativsystem.
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.