Gir rabatt hvis du resirkulerer

Det lønner seg å levere en gammel båndstasjon når du kjøper en ny fra Tandberg Data.

Gir rabatt hvis du resirkulerer

Det lønner seg å levere en gammel båndstasjon når du kjøper en ny fra Tandberg Data.

Den norske leverandøren av løsninger for sikkerhetskopiering og arkivering, Tandberg, lansert i går et nytt miljøprogram. «Rebates for Recycling» – «rabatter for resirkulering» – gir prisavslag på 50 til 150 dollar for dem som registrerer seg for resirkulering av gamle, båndlagringsenheter og erstatter dem med nye, bånd- og diskbaserte lagringsprodukter.

Rabattene gis også når det som skal resirkuleres bærer et annet merke enn Tandberg.

Tandberg viser til at båndbaserte løsninger for sikkerhetskopiering og arkivering kan gi betydelig lavere totale eierkostnader og strømforbruk, spesielt sammenlignet med roterende disker. Rapporter viser at 90 prosent av dataene som lagres på servere aldri vil bli hentet frem igjen. Nye enheter for sikkerhetskopiering og arkivering har mindre formfaktor, høyere kapasitet og bedre energieffektivitet enn de eldre.

– Når IT- og lagringsadministratorer skal oppgradere sine løsninger for databeskyttelse, ønsker vi å gi dem et miljøinsitament for å resirkulere de gamle lagringsenhetene til fordel for nye med mindre formfaktor, høyere kapasitet og bedre energieffektivitet, sier Kjell Øyvind Aasene, viseadministrerende direktør for Europa, Midtøste og Afrika (EMEA) i Tandberg Data. – Både disk og bånd har sin plass i datasenteret, men det er et faktum at bånd er den mest energieffektive og mest økonomiske løsningen for datalagring.

Programmet krever at kunden inngår en avtale med Tandberg Data og sender inn en rabattforespørsel til selskapets tilbudsside. Det gis rabatt ved kjøp av nytt båndprodukt eller flyttbart diskprodukt (RDX). Tilbudet gjelder til og med 30. september i området Europa, Midtøsten og Afrika.

Rabattprogrammet har sammenheng med Tandberg Datas tilslutning i juli til det internasjonale konsortiet The Green Grid. Konsortiet ble stiftet våren 2007 og har nærmest alt som kan krype og gå av internasjonale IT-selskaper på medlemslisten.

    Les også:

Til toppen