JUSS OG SAMFUNN

Gir ros for MinSide-håndteringen

Per Morten Hoff i IKT-Norge, roser fornyingsministeren for å vise besluttsomhet knyttet til sikkerhetsportalen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
30. juni 2006 - 13:38

Etter at fornyings- og administrasjonsminister Heidi Grande Røys tidligere i dag annonserte at departementet sammen med Brønnøysundregistrene og Bankenes Betalingssentral har avviklet en rammeavtale om sikkerhetsportaltjenester knyttet til MinSide, får ministeren ros fra IKT-Norge.

    Les også:

- Vi håper dette vil sette fart i prosessen med å få MinSide på plass, uttaler Per Morten Hoff i IKT-Norge, i en pressemelding.

IKT-Norge ber nå regjeringen for alvor vurdere å lage et digitalt borgerkort til alle innbyggere i Norge.

- Et digitalt borgerkort vil kunne bidra til å skape tillit og sikkerhet i kommunikasjonen mellom det offentlige og innbyggerne. Et digitalt borgerkort vil også motvirke digitale skiller gjennom å gi alle muligheten til å ta del i den nye digitale offentligheten, sier Hoff.

IKT-Norge skriver at MinSide vil være inngangen til lik digital deltagelse for alle, men mener likevel at det må finnes tjenester som er attraktive for alle når MinSide lanseres. Slik planene er i dag, vil dette kun være byggesaker, oversikt over bilpark, studielån og arbeidsledighetstrygd.

- Tjenesten må være attraktive for alle fra dag 1. Hvis ikke innholdet er tilpasset hver enkelt vil den ikke være interessant. Da kan den kjapt bli en fiasko, avslutter Hoff.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.