KARRIERE

Gir seg etter 25 år i Microsoft

Sentral Windows-sjef og veteran slutter.

Antoine Leblond ble tilsidesatt da ledelseskartet i Microsoft ble tegnet på nytt i fjor. Nå slutter han. Bildet er tatt under foredraget hans på Build-konferansen i fjor, der han foruten å vise nyheter i Windows 8.1 for utviklere også demonstrerte 3D-printer og nye nettbrett.
Antoine Leblond ble tilsidesatt da ledelseskartet i Microsoft ble tegnet på nytt i fjor. Nå slutter han. Bildet er tatt under foredraget hans på Build-konferansen i fjor, der han foruten å vise nyheter i Windows 8.1 for utviklere også demonstrerte 3D-printer og nye nettbrett. Bilde: Marius Jørgenrud
31. mars 2014 - 10:29

Antoine Leblond har tilbrakt nærmere 25 år i Microsoft, en karrière som omfatter en rekke lederposisjoner innen utvikling av Office og Windows.

I dag pakker han pulten sin og slutter. Det skjer på dagen 9.000 dager etter at han begynte, melder teknologiavisen Recode.

Leblond er en av flere Windows-sjefer som ble tilsidesatt etter fjorårets reorganisering i Microsoft.

Etter blant annet å ha vært corporate vice president (direktør) for Windows Web Services, senior vice president for Windows App Store og tidligere leder for utvikling av Office-pakken, var han ikke med i det nye ledelseskartet.

Veteranen jobbet i tyve år med Office, og var i nyere tid involvert i arbeidet med skytjenester og app-butikken til Windows 8.

Hans siste offentlige fremføring var etter det digi.no erfarer under fjorårets Build-konferanse, der han både presenterte nye programmeringsgrensesnitt for utviklere og nye nettbrett med Windows 8.1.

– Etter nærmere 25 år har jeg bestemt meg for at tiden er moden for å se hva verden utenfor Microsoft har å tilby, skriver han i en avskjedshilsen til kollegene.

Antoine Leblond bedyrer at hver eneste dag på jobben har vært fantastisk, og sier at han vil se tilbake på alle disse årene med stolthet over hva de fikk til. Videre legger han til at han er lei seg for å forlate kollegene, men samtidig spent på hva som venter.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.