DIGITALISERING OG OFFENTLIG IT

Gir seg som toppleder i Norsk helsenett etter ti år: – Vi har vært et nav i utviklingen

Håkon Grimstad gir seg som leder i Norsk helsenett etter ti år.
Håkon Grimstad gir seg som leder i Norsk helsenett etter ti år. Foto: NHN
22. okt. 2018 - 19:00

Håkon Grimstad gir seg som leder i Norsk helsenett. 61-åringen har vært i stillingen siden selskapet ble til et statsforetak i 2009.

Selskapet har i overkant 400 ansatte, og har kontorer i Trondheim, Tromsø, Bergen og Oslo. Norsk helsenett leverer infrastruktur og IKT-tjenester til hele landets helsetjeneste. 

– Nav i utviklingen

Grimstad vil lede selskapet til ny leder er på plass en gang til sommeren neste år. Offisielt har han siste dag i selskapet 30. september 2019.

– Norsk Helsenett er et flott selskap med fantastisk dyktige og dedikerte medarbeidere. De siste årene har det skjedd en voldsom utvikling innenfor digitalisering av helsetjenesten. Vi i Norsk Helsenett har vært et nav i denne utviklingen, sier Grimstad.

– Jeg er svært takknemlig for at jeg har fått anledning til å være med å utvikle selskapet sammen med så mange veldig dyktige kolleger.

– Det har vært krevende, morsomt og meningsfylt, og det blir selvsagt rart å skulle overlate ledelsen til en annen. Ti år er i og for seg lenge nok, og så er det jo et poeng at jeg og familien bor i Stockholm.

Starter prosessen

Prosessen med å finne Grimstads etterfølger er igangsatt. Målet er å ansette ny toppleder i løpet av mars. 

Styreleder Toril Bariusdotter Ressem mener stillingen er en av de mest interessante topplederjobbene innenfor teknologi i landet.

– Vi søker en leder som har kompetanse og innsikt innenfor skjæringspunktet teknologi og helse, og som fortrinnsvis bor eller kan bosette seg i Trondheimsområdet, sier Ressem.

Styrelederen skulle gjerne hatt med den erfarne topplederen videre:

– Håkon Grimstad har ledet selskapet med stor entusiasme og sikker hånd. Med en kombinasjon av dyp teknologisk kunnskap og innsikt i helsesektoren, har han sikret at selskapet i dag oppfattes som en trygg og solid leverandør av IKT-tjenester.

– Norsk Helsenett nyter stor tillit blant helseaktører – store som små – og den sterke posisjonen har selskapet opparbeidet årene med Håkon Grimstad som leder, sier Bariusdotter Ressem.

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.