Gir sentral kontroll over USB-minne i bedriften

Buysec har en løsning som de mener gir sentral kontroll over all mobil lagring i bedriften.

Gir sentral kontroll over USB-minne i bedriften

Buysec har en løsning som de mener gir sentral kontroll over all mobil lagring i bedriften.

IT-sikkerhetsselskapet Buysec tilbyr en løsning fra israelske M-Systems, som det mener gir sentral kontroll, styring og sikring av alle mobile lagringsenheter i bedriften.

Systemet er døpt mTrust. Det omfatter en kryptert minnepinne, samt to typer sentral programvare: mTrust Shield som kontrollerer hvilke mobile lagringsenheter som kan tilkoples PC-ene i bedriften, og mTrust Manager som gir sentral styring av alle funksjoner på den tilhørende mTrust USB-pinnen.

Begge disse programvarene har en klient som det kreves spesielle rettigheter for å få avinstallert. Vanlige administratorrettigheter til PC-en holder ikke.

mTrust USB-pinnen har passord-autentisering og kryptering direkte på enheten.

Krypteringen er av typen AES med 256 biters nøkkel. Passordet er blant de funksjonene som administratorløsningen mTrust Manager kan styre. Det innebærer at hvis man er ute på oppdrag med en mTrust USB-pinne som man har glemt passordet til, kan man få hjelp.

– mTrust-pinnen kan brukes på PC-er utenfor bedriften, det er nok å taste inn passordet. En egen funksjon i pinnen sørger for å logge hvordan den brukes. Når pinnen brukes igjen på en PC i bedriften, overføres loggen til mTrust Manager, slik at den som administrerer ordningen alltid kan spore opp hva pinnen er blitt brukt til, forklarer Ole André Sveen i Buysec til digi.no

En tredje viktig funksjon er automatisk sikkerhetskopiering av alle filer på USB-pinnene, og mulighet for sentral gjenoppretting av tapte filer direkte til pinnen.

mTrust Shield som kontrollerer hvilke mobile lagringsenheter som kan tilkoples bedriftens PC-er, er et viktig supplement til denne løsningen, sier Sveen.

– Poenget med mTrust Shield er at det sentralt er en hvitliste over hvilke USB-enheter som skal kunne koples til PC-ene. Minnepinner, kameraer, MP3-spiller og så videre som ikke står på denne listen, vil bli nektet tilgang til PC-en.

Administrasjonen av mTrust Shield skal være gjort så enkel som mulig.

– Skal du ha godkjent et nytt kamera, er det bare å kople den til. Administrator vil se dette i sanntid, og få opp et vindu som viser både kamera og bruker. Godkjenning eller avslag kan gjøres øyeblikkelig. Det er viktig at slike ordninger er enkle å administrere, ellers blir de ikke tatt i bruk, mener Sveen.

Sveen forteller at Buysec har lett lenge etter en komplett løsning, etter å ha solgt krypterende minnepinner i lang tid, og at mTrust svarer til det de var på jakt etter.

M-Systems er nylig overtatt av SanDisk.

– Vi har fått forsikring om at navnet og produktserien mTrust vil videreføres slik de er i dag, avslutter Sveen.

Til toppen