Gir sniktitt på ny Windows-grafikk

En svært tidlig utgave av Microsoft kommende grafikkmotor, Avalon, er nå tilgjengelig for utviklere.

En svært tidlig utgave av Microsoft kommende grafikkmotor, Avalon, er nå tilgjengelig for utviklere.

Microsoft har gjort tilgjengelig en tidlig utgave av presentasjonsmotoren Avalon for utviklere sist fredag. Ifølge News.com er det ikke snakk om noen fullstendig betautgave, men heller et temmelig ufullstendig sett med kode som lar utviklere teste visse egenskaper og funksjoner, for så å gi tilbakemeldinger til Microsoft. Selskapet kaller versjonen for en "community technology preview".

- I praksis er det en utgave som har et par nye egenskaper som vi ønsker å teste ut sammen med våre kunder. Dette er bare vår måte å få feedback på, sier John Montgomery, direktør i Microsofts utviklerdivisjon, til News.com.

Opprinnelig var Avalon ment som én av hovedkomponentene i Longhorn, neste utgave av Windows-operativsystemet. Avalon er først og fremst et sett med forbedrete metoder for å håndtere grafikk.

Avanlon vil fortsatt være en del av Longhorn, men skal også gjøres tilgjengelig som et tillegg til Windows XP og Windows Server 2003. Dette betyr at utviklere kan skrive programvare basert på Avalon som også kan benyttes av eksisterende PC-er. Ytelsen ventes å bli noe dårligere enn med Longhorn, siden det nye operativsystemet skal inkludere grafikkdrivere som tillater høyere ytelse.

- Med Windows XP eller Windows Server 2003, vil brukerne se lavere ytelse, færre grånyanser eller mindre 3D-animasjon, sier Montgomery.

Ifølge News.com er det først og fremst bruken av Avanlon i eldre operativsystemer som skal testes med den koden som nå er gjort tilgjengelig for utviklere som abonnerer på Microsoft Developer Network. Montgomery fraråder vanlige Windows-brukere å installere denne utgaven, siden den trolig inneholder feil som kan gjøre det nødvendig å reinstallere Windows.

    Les også:

Den første fulle betautgaven av Avalon kan ventes neste sommer, sammen med den første betautgaven av Longhorn. Den endelige utgaven av Avalon vil bli lansert samtidig som Longhorn, trolig i andre halvdel av 2006.

Til toppen