JUSS OG SAMFUNN

Gir stemme til nettløse egyptere

Ny Google-tjeneste lar folk snakke inn Twitter-meldinger.

1. feb. 2011 - 08:01

San Francisco (NTB-Reuters): Google har lansert en spesialtjeneste for å hjelpe egypterne omgå myndighetenes internettsensur.

Samtlige internettleverandører i Egypt er nå nede, men Google vil likevel gi egypterne anledning til å kommunisere via Twitter.

Ved å ringe et telefonnummer og lese inn beskjeder vil en automatisk tjeneste omgjøre budskapet til en melding som legges ut på Twitter, opplyser Google.

Den amerikanske datagiganten har oppgitt tre telefonnumre og legger ikke skjul på at spesialtjenesten er myntet på demonstrantene i Egypt.

Egyptiske myndigheter stengte mandag kveld den siste av landets internettleverandører og hele landet er dermed uten internettforbindelse med omverdenen.

Myndighetene kommer også trolig til å stenge mobilnettet i løpet av tirsdagen, i forbindelse med den planlagte massedemonstrasjonen i Kairos gater. Det ble også gjort fredag.

Den som skal benytte seg av Googles spesialtjeneste og fortelle resten av verden hva som skjer, vil i så fall være avhengig av en fasttelefon. (©NTB)

    Les også:

Les mer om:
Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.