BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gir Symbian fem nye år

Nokia lover å holde liv i sin døende pasient.

Bilde: Nokia
27. mai 2011 - 10:34

Ifølge planene Nokia har kunngjort er det på lengre sikt ingen fremtid for Symbian.

Plattformen brenner og vi må hoppe av før det er for sent, var mantraet fra toppsjef Stephen Elop, rett før mobilgiganten staket ut ny kurs med Microsofts Windows Phone.

Det kunne minne om aktiv dødshjelp til en syk pasient.

Men Nokias konsernsjef har kommet med flere utspill ment for å dempe frykten til bedrifter og utviklere som har investert mye tid og penger i den gamle plattformen.

Symbian skal støttes i mange år ifølge Nokias konsernsjef Stephen Elop.
Symbian skal støttes i mange år ifølge Nokias konsernsjef Stephen Elop.

Blant annet har Nokia uttalt at de regner med å selge ytterligere 150 millioner Symbian-mobiler før skillsmissen er fullført.

- Støttes til 2016

Nå følger Elop opp med nye forsikringer om at Nokia skal fortsette å investere i Symbian, og i et mye lengre perspektiv enn tidligere antatt.

Underveis i overgangen til Windows Phone fortsetter investeringene i Symbian. - Absolutt, sier han i et videointervju med Nokia Conversations, gjengitt på Youtube.

- Nokia skal tilby oppdateringer til Symbian i hvert fall frem til 2016, lover Elop.

Ifølge toppsjefen skal Nokia tilby programvareoppdateringer, vedlikeholde tilhørende tjenester og applikasjoner for å støtte Symbian-mobiler i denne perioden.

Han gir derimot ingen detaljer om hvor lenge selskapet ser for seg at de skal fortsette å utvikle og selge nye mobilmodeller basert på Symbian.

    Les også:

Del

Kommentarsystemet er deaktivert

Kommentarsystemet leveres av en ekstern leverandør, og kan ikke lastes inn uten at informasjonskapslene er aktivert. Endre dine Personvern/cookies innstillinger for å aktivere kommentering.