RESULTATERFINANS

Gir Umoe IKT kunstig åndedrett

Ville gått konkurs uten nødhjelp fra Jens Ulltveit-Moe.

13. okt. 2010 - 14:22

IT-selskapet Umoe IKT har slitt med sviktende resultater gjennom flere år. Samtidig har selskapet opparbeidet seg et verstingstempel i bransjen.

Det har gjentatte knallharde omstillingsprosesser, masseoppsigelser og kjipe sluttpakker sørget for.

I fjor tapte Umoe IKT 87 millioner kroner før skatt. De to siste årene har hovedaksjonær Jens Ulltveit-Moe selv måttet gå inn med 160 millioner kroner for å unngå at selskapet skulle gå over ende, ifølge Dagens Næringsliv.

Tidligere i år byttet styret ut toppledelsen i Umoe IKT, som følge av de vedvarende dårlige resultatene.

- Jeg er veldig misfornøyd med situasjonen, Det er derfor det er skiftet ledelse. Umoe IKT har gjort noen dumme oppkjøp. Det betaler jeg for, sier investor Ulltveit-Moe til DN.

Ulltveit-Moe sier videre at han har full tillit til at den nye ledelsen vil klare å snu den negative utviklingen, og presiserer at 160 millioner ikke er veldig mye for eierkonsernet Umoe.

Går til sak etter oppsigelser

Samtidig med de omfattende kuttrundene selskapet gjennomgår, protesterer oppsagte ansatte mot behandlingen de har fått.

I februar sparket Umoe IKT 60 av sine ansatte. Folk som hadde jobbet der i 30-40 år ble plutselig overflødige etter at selskapet mistet en kontrakt med BBS.

Fire av veteranene har nå stevnet selskapet for arbeidsretten, fordi de mener seg usaklig oppsagt.

I påvente av at saken kommer opp i Oslo tingrett i januar, tegner de et trist bilde over hvordan arbeidsdagen deres nå fortoner seg.

I påvente av arbeidsrettssaker beholder man nemlig jobben. De møter pliktskyldig opp på den gamle arbeidsplassen, men har ikke lenger noe å gjøre.

- Vi sitter på et kontor alle fire, isolert fra alle andre, og får ikke lov til å gjøre noe. Dette går hardt inn på oss, sier en av de berørte, Willy Aasen (60) til Dagens Næringsliv.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.