Gir vekk 2,8 milliarder

Zuckerberg er i det gavmilde hjørnet.

Gir vekk 2,8 milliarder
Mark Zuckerberg har åpnet lommeboken, eller verdipapirkontoen, for veldedige formål. Bilde: David Paul Morris/Bloomberg via Getty Images/All Over Press

Mark Zuckerberg har all grunn til å være fornøyd med 2012: Selskapet han dannet gikk på børs med en verdsettelse på svimlende 104 milliarder dollar. Selv om aksjekursen siden kollapset fikk selskapet hentet inn 16 milliarder dollar i frisk kapital, nærmere 100 milliarder norske kroner.

Nå går Zuckerberg i fotsporene til en rekke andre IT-gründere i USA, og donerer hele 500 millioner dollar, ca. 2,8 milliarder norske kroner, til den veldedige organisasjonen Silicon Valley Community Foundation. Donasjonen til Zuckerberg og hans kone Priscilla, er større enn hva organisasjonen fikk inn i hele 2011 og gjør at forvaltningskapitalen øker kraftig.

Ifølge Bloomberg News signerte Mark og Priscilla Zuckerberg et løfte for to år siden om å gi store deler av sine inntekter til veldedige formål.

– Marks generøse gave vil forandre liv og inspirere andre i Silicon Valley og verden rundt å gi tilbake og gjøre verden til et bedre sted. Vi er glad og beæret over at han han har valgt å fortsette samarbeidet med oss for å nå sine filantropiske mål, sier Emmet Carson som leder stiftelsen.

Noen som tidligere har fått glede av penger fra Zuckerberg er en gruppe i New Jersey ved navn Startup: Education som tar mål av seg å skape et bedre utdanningssystem. Det er denne type prosjekter som nå vil kunne få penger gjennom Zuckerbergs donasjon, som nå blir forvaltet av Silicon Valley Community Foundation.

    Les også:

Les mer om: