Gir vekk programvare for 160 millioner

Gir vekk programvare for 160 millioner

Schlumberger har donert programvare til en verdi av 160 millioner kroner til NTNU.

NTNU har som målsetning å være blant de fremste i verden når det gjelder forskning og utdanning innen petroleumsfagene. Dette krever først og fremst gode lærere og studenter, og god teoretisk og eksperimentell basis, men også at universitetet har tilgjengelig de beste verktøyene som anvendes av industrien innen våre fagområder.

Nå har verdens ledende leverandørbedrift av teknologi og tjenester for oljeindustrien, Schlumberger, donert programvare til en verdi av 160 millioner kroner til Norges teknisk-naturvitenskapelige universitet. Programvaren er for fri bruk i forskning og undervisning innenfor petroleumsfagene.

Professor Jon Kleppe ved NTNU understreker at samarbeidet med Schlumberger vil bli svært viktig framover.

Programvarepakken inkluderer Petrel seismikk-til-simuleringsprogram og ECLIPSE - reservoarsimuleringsprogram, begge industriledende programmer som benyttes for leting etter og utvinning av olje og gass. Schlumbergerprogramvaren vil bli installert ved NTNUs Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk og vil benyttes av studenter og forskere.

Schlumberger Information Solutions operasjonelle leder for Skandinavia, Espen Osjord, har overrakt gaven til professor Jon Kleppe, leder for Institutt for petroleumsteknologi og anvendt geofysikk, som del av et felles ønske om å styrke bruk av industristandard programvare i utdanning og forskning ved NTNU.

- Denne programpakken vil være med på å skape teknologisk bredde blandt geo- og petroleumsteknologistudenter under utdanning ved NTNU, noe som igjen vil gjøre dem mer atraktive i arbeidsmarkedet, sier Espen Osjord.

Til toppen