Girer opp Merkantildatas Formula

- I den komponentbaserte verden vi ser for oss vil det helt klart være plass til Formula, sier administrerende direktør Einar Broch i Merkantildata Applikasjon. Han har nettopp sikret seg en større kontrakt med NSB og en rammeavtale med Statens Forvaltningstjeneste.

- I den komponentbaserte verden vi ser for oss vil det helt klart være plass til Formula, sier administrerende direktør Einar Broch i Merkantildata Applikasjon. Han har nettopp sikret seg en større kontrakt med NSB og en rammeavtale med Statens Forvaltningstjeneste.

Rammeavtalen med Statens forvaltningstjeneste gjelder økonomi-komponenten i Formula. Lønn- og personalsystemet er godkjent tidligere. Ifølge Broch er det kun Formula Økonomi som har en slik godkjennelse, mens både Formula og Oracle har godkjente lønn- og personalsystemer.

Torsdag ble det også offentliggjort en kontrakt mellom Merkantildata Applikasjon og NSB. Den initielle kontraktsverdien er på seks millioner kroner.

Merkantildata Applikasjon utvikler og selger systemet NOR 22 i småbedriftsmarkedet. Programvaren ES2 ble i januar parkert til fordel for det danske og IBM-støttede Concorde XAL. Merkantildata har imidlertid beholdt sin egenutviklede Formula.

- Hadde det ikke vært mer fornuftig av dere å parkere Formula på loftet, Broch?

- Nei, absolutt ikke. I den komponentverden vi ser for oss, vil det helt klart være plass til Formula. Se på Concorde som et eksempel. I sin fremtidige versjon vil Concorde bli komponentbasert slik at det blir fullt mulig å integrere Formula Lønn og Personalsystem i Concorde. Dét vil bli et spennende produkt det!

- Så du velger heller å kjøre fram Formula enn å satse på Baan og Peoplesoft?

- Vi har allerede integrert Formula med Baan og har en kontrakt på gang hvor vi skal integrere med PeopleSoft, så det ser jeg ikke som noen konflikt.

- Hvor mange ansatte har du nå på Formula i Merkantildata?

- Siden jeg begynte her i september har vi gått fra 30-40 ansatte til over 100 ansatte. Det inkluderer prosjektledere, systemutviklere og fagkonsulenter.

- Og hvor mange ansatte er dere totalt i Merkantildata Applikasjon?

- Vi er 235 ansatte, og av dem igjen har vi nå utdannet 65 personer på Concorde i løpet av første kvartal. I tillegg kjøpte vi opp tre mindre selskap som også har gitt oss Concorde-kompetanse.

- Da blir det fremdeles hovedfokus på egenutviklet programvare hos dere. Du er ikke redd for at dere ikke gir kundene noe valg på applikasjonssiden?

- Det er systemintegratorene i Merkantildata som håndterer kundens valg av applikasjoner. Dersom kunden vil ha noe annet enn våre applikasjoner, så leverer vi selvfølgelig det slik vi har gjort før, sier Broch.

Til toppen