RESULTATERFINANS

Girer opp Merkantildatas Formula

- I den komponentbaserte verden vi ser for oss vil det helt klart være plass til Formula, sier administrerende direktør Einar Broch i Merkantildata Applikasjon. Han har nettopp sikret seg en større kontrakt med NSB og en rammeavtale med Statens Forvaltningstjeneste.

Jørgen Christiansen
14. mai 1998 - 15:51

Rammeavtalen med Statens forvaltningstjeneste gjelder økonomi-komponenten i Formula. Lønn- og personalsystemet er godkjent tidligere. Ifølge Broch er det kun Formula Økonomi som har en slik godkjennelse, mens både Formula og Oracle har godkjente lønn- og personalsystemer.

Torsdag ble det også offentliggjort en kontrakt mellom Merkantildata Applikasjon og NSB. Den initielle kontraktsverdien er på seks millioner kroner.

Merkantildata Applikasjon utvikler og selger systemet NOR 22 i småbedriftsmarkedet. Programvaren ES2 ble i januar parkert til fordel for det danske og IBM-støttede Concorde XAL. Merkantildata har imidlertid beholdt sin egenutviklede Formula.

- Hadde det ikke vært mer fornuftig av dere å parkere Formula på loftet, Broch?

- Nei, absolutt ikke. I den komponentverden vi ser for oss, vil det helt klart være plass til Formula. Se på Concorde som et eksempel. I sin fremtidige versjon vil Concorde bli komponentbasert slik at det blir fullt mulig å integrere Formula Lønn og Personalsystem i Concorde. Dét vil bli et spennende produkt det!

- Så du velger heller å kjøre fram Formula enn å satse på Baan og Peoplesoft?

- Vi har allerede integrert Formula med Baan og har en kontrakt på gang hvor vi skal integrere med PeopleSoft, så det ser jeg ikke som noen konflikt.

- Hvor mange ansatte har du nå på Formula i Merkantildata?

- Siden jeg begynte her i september har vi gått fra 30-40 ansatte til over 100 ansatte. Det inkluderer prosjektledere, systemutviklere og fagkonsulenter.

- Og hvor mange ansatte er dere totalt i Merkantildata Applikasjon?

- Vi er 235 ansatte, og av dem igjen har vi nå utdannet 65 personer på Concorde i løpet av første kvartal. I tillegg kjøpte vi opp tre mindre selskap som også har gitt oss Concorde-kompetanse.

- Da blir det fremdeles hovedfokus på egenutviklet programvare hos dere. Du er ikke redd for at dere ikke gir kundene noe valg på applikasjonssiden?

- Det er systemintegratorene i Merkantildata som håndterer kundens valg av applikasjoner. Dersom kunden vil ha noe annet enn våre applikasjoner, så leverer vi selvfølgelig det slik vi har gjort før, sier Broch.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.