BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gis mer tid til Windows 8.1-oppdatering

Microsoft utvider tidsfristen, men bare for bedrifter.

Kun bedrifter med sentrale løsninger for utrulling av oppdateringer kan i månedene som kommer installere sikkerhetsoppdateringer til Windows 8.1 på maskiner hvor Windows 8.1 Update ikke er installert.
Kun bedrifter med sentrale løsninger for utrulling av oppdateringer kan i månedene som kommer installere sikkerhetsoppdateringer til Windows 8.1 på maskiner hvor Windows 8.1 Update ikke er installert. Bilde: digi.no
Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
23. apr. 2014 - 07:39

Brukere med Windows 8.1 ble gitt bare 30 dager til å oppdatere operativsystemet med den store oppdateringen som ble gjort tilgjengelig for to uker siden. Uten denne oppdateringen vil ikke brukere av Windows 8.1 kunne installere nye sikkerhetsoppdateringer, fordi Windows 8.1 Update skulle være et nytt utgangspunkt for alle framtidige Windows 8.1-oppdateringer.

Dette gjelder i og for seg fortsatt, men ikke lenger for de store Microsoft-kundene, de som bruker Windows Server Update Services (WSUS) til å rulle ut oppdateringene.

Som omtalt i forrige uke, valgte Microsoft å holde igjen distribusjonen av Windows 8.1 Update til WSUS på grunn av et kompatibilitetsproblem. Selskapet kom med en løsning til problemet onsdag kveld, noe som tyder på at problemet var relativt enkelt å fikse. I motsatt fall, dersom Windows 8.1 Update ikke hadde blitt tilgjengelig for WSUS igjen før etter neste «lappetirsdag» (13. mai), så risikerte bedriftene å bli stående uten mulighet til umiddelbart å installer potensielt kritiske sikkerhetsoppdateringer.

Også Microsoft har lært av denne episoden. I et blogginnlegg skriver selskapets Brandon LeBlanc at selskapet nå har forlenget fristen for å installere Windows 8.1 Update fra 30 til 120 dager. Det innebærer at alle som administrerer Windows-oppdateringer ved hjelp av WSUS, Windows Intune eller System Center Configuration Manager ikke behøver å oppdatere Windows 8.1-maskiner med Windows 8.1 Update før den 12. august.

I mellomtiden vil sikkerhetsoppdateringene Microsoft kommer med, også kunne installeres i Windows 8.1 uten Windows 8.1 Update.

Det omfattende unntaket

Endringen gjelder dog bare de som bruker de nevnte verktøyene for sentral utrulling av oppdateringer. Forbrukere og andre som bruker Windows 8.1 og Microsoft Update, vil ikke bli tilbudt framtidige oppdateringer uten at Windows 8.1 Update er installert.

For de aller fleste er ikke dette noe problem, men det er også mange som av ulike årsaker ikke får installert Windows 8.1 Update. En omfattende diskusjonstråd om dette finnes her.

I tråden har det kommet forslag til løsninger på i alle fall noen av problemene. Men mange brukere vet ikke hvor de skal lete etter slike løsninger og avhenger at dette tilbys automatisk via Microsoft Update for å komme videre. Dette må gjøres tilgjengelig før den 1. mai, da de første sikkerhetsoppdateringene til Windows 8.1 Update sannsynligvis foreligger.

Infoworld omtaler disse og flere problemer med Windows 8.1 Update her.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.