TELE-KOMMUNIKASJON

Giske forsvarte Telenor

Svarte på et spørsmål fra Høyre om satsingen i India.

Bilde: Per Ervland

Oslo (NTB-Per Christensen): Næringsminister Trond Giske (Ap) sier det ikke er grunnlag for å hevde at Telenor har gjort noe galt, eller trådt over noen etiske grenser, ved å engasjere seg i mobildrift i India.

Det var Høyres næringspolitiker Svein Flåtten som tok opp Telenor-problematikken og de annullerte lisensene i den muntlige spørretimen onsdag.

– Telenor kan tape 15 milliarder kroner. Ervervelsen av de mye omtalte lisensene var beheftet med usikkerhet og kanskje mer. Hva har Næringsdepartementet kjent til om Telenors engasjement over tid? spurte Flåtten.

Etikk
Han var også opptatt av om statsråden grundig har formidlet et budskap om etisk oppførsel og samfunnsansvar i sine kvartalsmøter med selskaper der staten har store eierandeler.

Giske forsikret at han gang på gang har hamret inn hvordan norske selskaper skal te seg i utlandet.

– Vi har vært veldige tydelige på at det er nulltoleranse overfor korrupsjon. Vi har da heller ikke grunnlag for å si at Telenor har krysset noen grenser. Det er verdt å merke seg at den indiske IT-ministeren også sier at Telenor er en uskyldig part i det som nå utspiller seg, svarte næringsministeren.

Kjent til
Giske viset til at de omstridte lisensene ble tildelt før Telenor investerte i India, og at lisensproblemer følgelig ikke var en del av departementets dialog med selskapet om planene for India.

– Vurderingen av pris og hvordan det nye indiske selskapet skulle settes opp, var det Telelnors ansvar å vurdere. Det ble også gjort en grundig analyse at samarbeidsselskapet Unitech, en såkalt due diligence, sa Giske.

Han la til at det har vært tett dialog mellom departementet og Telenor etter at saken ble brettet ut i full bredde.

– Vi må skille mellom to ting. Den indiske rettsprosessen har vi full respekt for, og den skal vi selvsagt ikke blande oss opp i. Men når lisensene skal deles ut på nytt, kommer politiske vurderinger inn i bildet. Da vil det være naturlig å ha kontakt med indiske myndigheter, sa næringsministeren.

Han sa seg for øvrig glad for at Høyre og Frp nå vil at han skal engasjere seg mye for Telenor, mens han ble beskyldt for å ha vært for nærgående overfor Telenor i forbindelse med salget av TV 2 til danske Egmont. (©NTB)

Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.