Giske lover ny utredning om TV-kanalvalg

Ønsker størst mulig valgfrihet til lavest mulig pris

Giske lover ny utredning om TV-kanalvalg

Ønsker størst mulig valgfrihet til lavest mulig pris

Etter press fra TV-bransjen og politikere forkaster kulturminister Trond Giske (Ap) Medietilsynets utredning om fritt kanalvalg.

Dermed overprøver Kulturdepartementet nok en gang Medietilsynet som i 2007 fikk i oppdrag å utrede fritt kanalvalg. I rapporten som kom i fjor, konkluderte tilsynet med at de ikke ville gå inn for å pålegge TV-distributørene å tilby kanaler enkeltvis.

Det er imidlertid liten tvil om hva Trond Giske mener om saken:

- Folk hadde nok reagert dersom de kom i aviskiosken og måtte kjøpe fire-fem andre aviser for å kjøpe den ene de kom for, sier Giske til VG.

Nå har departementet bestemt seg for å opprette en arbeidsgruppe som skal utrede hvilken løsning som gir forbrukerne det beste tilbudet.

- Vårt ønske er størst mulig valgfrihet til lavest mulig pris, sier Giske.

I TV 2 møtes nyheten med begeistring.

- Dette er en strålende nyhet. Vi har jobbet mye med dette, og ikke minst prøvd å korrigere noen av de underlige konklusjonene Medietilsynet kom med, sier kommunikasjonsdirektør Rune Indrøy i TV 2.

TV 2, TVNorge, Schibsted og Forbrukerrådet er blant dem som ønsker å oppløse dagens kanalpakker. Get, Canal Digital og RiksTV, IKT Norge og Elektronikkbransjen vil beholde kanalpakkene.

De viktigste motargumentene mot å tvinge distributørene til å selge TV-kanalene enkeltvis er at de vil bli for dyre og at mindre nisjekanaler og særlig de utenlandske kanalene kan forsvinne.

    Les også:

Til toppen