Abonner
TELEKOM

Giske til India i all hast

Avbrøt påskeferien for å redde Telenor.

Næringsminister Trond Giske avbrøt påskeferien for å reise til India på vegne av Telenor. Staten ved Næringsdepartementet er den største aksjonæren i teleselskapet som har slitt myndighetene i India.
Næringsminister Trond Giske avbrøt påskeferien for å reise til India på vegne av Telenor. Staten ved Næringsdepartementet er den største aksjonæren i teleselskapet som har slitt myndighetene i India. Bilde: Per Ervland

Oslo (NTB): Næringsminister Trond Giske (Ap) og Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas har reist til India for å redde Telenors milliardsatsing i landet.

Telenor har i korrupsjonssaken i India aldri greid å åpne døren til finansminister Pranab Mukherjee. Men med Trond Giskes hjelp kommer de over terskelen til mannen som anses som den viktigste politiske skikkelsen i spillet om de indiske mobillisensene, skriver VG.

- Vi har greid å få til en avtale med finansministeren på politisk nivå. Det er vi svært godt fornøyd med, sier Giske til VG.

Giske sier han har reist nedover sammen ned Baksaas fordi det er så store norske interesser som står på spill. - Vi vil gjøre alt vi kan. Det er ufattelig mye penger på spill, sier Giske.

Ifølge Dagens Næringsliv er beløpet rundt 17 milliarder kroner.

- Vi står foran en skjebneuke for Telenors investeringer i India, med høyesterett fredag, og hvor telemyndighetene mandag trolig skal fortelle hvordan auksjonene skal skje. Vi ønsker å få til en løsning som ikke koster Telenor skjorta: Vi ønsker å hindre at lisensene legges ut åpent på auksjon. Da vil de store mobiloperatørene i India vinne fram, sier Giske.

I vinter besluttet indisk høyesterett å ta tilbake 122 mobillisenser som ble tildelt i 2008. Blant selskapene som risikerer å miste sine 22 lisenser, er Telenor, gjennom sitt indiske mobilselskap Uninor. (©NTB)

    Les også:

Les mer om: