Abonner
TELEKOM

Giske vil hjelpe Telenor i India

Lover å «bidra aktivt» for å finne «gode løsninger» og sikre investeringene.

Næringsminister Trond Giske lover å bidra til å berge Telenor ut av korrupsjonskrisen i India.
Næringsminister Trond Giske lover å bidra til å berge Telenor ut av korrupsjonskrisen i India. Bilde: Per Ervland

Oslo (NTB): Telenor vil at regjeringen bistår selskapet med å få tilbake mobillisensen i India.

Næringsminister Trond Giske lover å bidra til å berge Telenor ut av korrupsjonskrisen i India.
Næringsminister Trond Giske lover å bidra til å berge Telenor ut av korrupsjonskrisen i India. Bilde: Per Ervland

Indisk høyesterett fratok torsdag mobillisenser fra 122 selskaper som driver i landet, blant dem Telenor. Den indiske staten tapte nesten 200 milliarder kroner på at tidligere teleminister Andimuthu Raja i 2007 delte ut lisenser til lavpris. Saken blir sett på som den største korrupsjonsskandalen i landets historie.

Telenor ser for seg to utveier: Å ta ut erstatningskrav mot den indiske stat, eller å være med i neste anbudsrunde for å sikre investeringene som allerede er gjort.

Telekomanalytiker Tore A. Tønseth i Argo Securities sa torsdag til NTB at han tror Telenor vil velge det siste alternativet.

Til Dagens Næringsliv sier Telenor-sjef Jon Fredrik Baksaas at det er for tidlig å si hvordan Telenor vil løse saken. Men han vil ha hjelp fra den norske regjeringen til å påvirke myndighetene i India.

– Det kan godt være et virkemiddel som er en del av virkemiddelpakken. Vi må fortelle indiske myndigheter hva vi mener om dette, sier Baksaas.

Han håper å få til møter på ministernivå i India.

Nærings- og handelsminister Trond Giske (Ap) sier at Norge skal bidra aktivt for å sikre Telenors investeringer i India.

– Vi følger situasjonen og har nær kontakt med Telenor om saken. Vi skaffer oss nå informasjon om høyesterettsdommen og hvilke handlingsalternativer som foreligger. Norske myndigheter vil bidra aktivt for å finne gode løsninger og for å sikre Telenors store investeringer og tilstedeværelse i India. Vi er allerede i gang med dette og har dialog med Telenor, sier Giske. (©NTB)

Les mer om: