Gisle Hannemyr viktigste nordmann på nett

Gisle Hannemyr lå i en klasse for seg, da leserne skulle hjelpe digi.no med å finne frem til den viktigste nordmannen på Internett.

Gisle Hannemyr lå i en klasse for seg, da leserne skulle hjelpe digi.no med å finne frem til den viktigste nordmannen på Internett.

Hannemyr lå i en klasse for seg under avstemmingen. Allerede etter at de første stemmene ble telt opp, lå Hannemyr på en klar førsteplass, og avstanden til de andre kandidatene bare økte utover konkurransen.

Mellom de andre kandidatene var marginene mindre, og disse kandidatene vekslet hele veien om plasseringene. Her følger sluttresultatet:

1. Gisle Hannemyr

Fra sin tid i OsloNett var Hannemyr blant de første som ville lage tjenester for folk flest på Internett. I dag forsker han blant annet på neste generasjon Internett fra sin stilling ved Universitetet i Oslo.

2. Tron Øgrim

Radikal nettoriginal med meninger om det meste.

3. Håkon Wium Lie

Oppfant stilsettet, som i fremtiden vil gjøre at en nettsides utseende vil bestemmes mer av designeren og mindre av teknikken.

4. Øystein Homelien

En av de yngste nettgründerne i Norge. Startet Powertech sammen med Henrik Dramstad i 1993.

5. Rolf Nordhagen

Som sjef for EDB-senteret ved Universitetet i Oslo, spilte Nordhagen en sentral rolle i etableringen av Nordunet i 1985. Flere har gitt Nordhagen tittelen det norske Internetts far, en tittel han deler med blant andre Pål Spilling.

6. Tor Egge

Utviklet Norges mest besøkte søketjeneste og nettsted, FTPsearch. Men i stedet for å bli søkkrik, har idealisten Egge gjort sin tjeneste gratis tilgjengelig for alle.

7. Jørn Lyseggen

Utviklingssjef i EUnet Media, kanskje en av Europas viktigste utviklingsavdelinger.

8. Bente Sollid

Har gjennom selskapet Digital Hverdag vist at det er mulig å tjene penger på nett selv om en ikke er mann med adresse i Nydalen.

9. Pål Spilling

Sammen med Yngvar Lundh fikk han FFI/TF/Norsar-miljøet på Kjeller koblet opp til ARPAnet allerede i juni 1973. Er i dag forsker ved UNIK.

10. Bjørn Hell Larsen

Fikk USENET til Norge. Som moderator på USENET ble Hell Larsen kalt no.s konge, men så seg selv mer som vaktmesteren av no.

Til toppen