Github beskyldt for sexisme

Gründer og utvikler suspendert.

GitHub er både en oppstartbedrift og en sosial nettjeneste for utviklere, med verktøy for blant annet samarbeid og revisjonskontroll.

Det er også en av verdens største depoter for programvare-prosjekter, verdsatt til 750 millioner dollar etter at ventureselskapet Andreessen Horowitz i fjor gikk tungt inn i virksomheten.

Nå blir GitHub anklaget for trakassering, sexisme og mobbing på arbeidsplassen.

Det var i helgen at ingeniør Julie Ann Horvath gikk offentlig ut på Twitter og i intervju med Techcrunch med alvorlige beskyldninger om årsaken til at hun sluttet brått.

Særlig er det kona til en av gründerne, som attpåtil ikke er ansatt i selskapet, samt en mannlig kollega som får unngjelde. I bredere forstand kritiserer Horvath hele arbeidsmiljøet i GitHub, som hevdes å ha fiendtlige holdninger til kvinner. Hun beskylder også ledelsen for ikke å ha tatt saken på alvor.

To suspendert
Den mannlige kollegaen, som ifølge Horvath har slettet hennes kodebidrag i prosjekter – angivelig som hevn for at hun avviste et romantisk fremstøt, er nå suspendert mens selskapet etterforsker påstandene.

Det bekrefter GitHub-sjef Chris Wanstrath i en kunngjøring. En av de øvrige medgründerne er også suspendert med øyeblikkelig virkning.

– Jeg er dypt ulykkelig over utviklingen i denne saken. Vi vet vi må ta affære og har iverksatt full etterforskning. Samtidig og med øyeblikkelig virkning har den relevante medgründeren blitt permittert, i likhet med den angitte GitHub-ingeniøren. Grunnleggerens kone som har vært omtalt i media får ikke lenger vise seg på kontoret, skriver han.

 

 

Beskyldningene har fått bred medieomtale i amerikansk teknologipresse. Ikke minst fordi Julie Ann Horvath selv står bak Passion Projects, et initiativ hos GitHub nettopp for å heve kvinners status i Silicon Valley.

Les mer om: