GitHub for myndigheter

Skal vise fram suksesser med åpen kildekode i forvaltningen.

GitHub for myndigheter
Nå får også myndigheter et eget globalt nettsted for deling og inspirasjon av fri programvare og åpne data. Bilde: GitHub

GitHub er velkjent som en av verdens største depoter for programvare-prosjekter, og det mest populære for deling av åpen kildekode.

Nettjenesten tilbyr en serie verktøy for utviklingsarbeid og samarbeid om kode, og baserer seg på versjonskontrollsystemet Git, som er laget av Linux-skaper Linus Torvalds.

GitHub åpnet i går en egen avdeling kalt government.github.com. Initiativet er som navnet røper myntet spesielt på myndigheter.

Offentlig sektor verden over har ofte mange av de samme oppgavene og utfordringene. Her vil de kunne lære av hverandre, kopiere kode og la seg inspirere av andres programvare.

Nå er det ikke slik at offentlige programvareprosjekter har glimret med sitt fravær på det tradisjonelle GitHub, tvert imot, men ved å skille ut denne gruppen blir det enklere å finne frem i de flere millioner av prosjektene som finnes i GitHubs forråd.

Nettstedet oppgir at de skal vise frem de gode historiene og bidrag til åpen kildekode, åpne data og åpen forvaltning.

Direktoratet for forvaltning og IKT (Difi) er så langt det eneste norske organet ramset opp på listen over deltakende myndigheter, som særlig er preget av amerikanske etater.