KARRIERE

GitHub-gründer leverte sin avskjed

Var beskyldt for å ha skapt et kvinnefiendtlig arbeidsmiljø.

FERDIG: Tom Preston-Werner (bildet) er ute av GitHub, selv om en granskning frikjente ham for de mest alvorlige beskyldningene.
FERDIG: Tom Preston-Werner (bildet) er ute av GitHub, selv om en granskning frikjente ham for de mest alvorlige beskyldningene. Bilde: rgs/flickr/CC
22. apr. 2014 - 10:58

Medgründer Tom Preston-Werner har sagt opp stillingen sin i GitHub, etter en offentlig skittentøyvask med sterke beskyldninger om arbeidsmiljø preget av kvinnefiendtlige holdninger.

Preston-Werner var den mest framtredende av selskapets ledere; én av tre som startet den kjente nettjenesten for kodesamarbeid tilbake i 2008.

Avskjeden kommer til tross for at han er frikjent for de mest alvorlige beskyldningene i en uavhengig granskning, lansert etter påstander om mobbing og trakassering.

Saken var basert på erfaringene til ingeniøren Julie Ann Horvath, som rettet kraftige skyts mot selskapets arbeidsmiljø da hun sluttet i selskapet i forrige måned.

– Vi tok påstandene alvorlig og iverksatte en full, uavhengig granskning. Den fant ingen bevis som støtter påstandene mot Tom og kona hans om kjønnsbasert mobbing eller represalier, ei heller påstandene om et kjønnsdiskriminerende eller fiendtlig arbeidsmiljø, skriver medgründer Chris Wanstrath i en kunngjøring.

Selv om undersøkelsen ikke fant at det har foregått noe juridisk sett galt i bedriften, oppgir han at det ble funnet bevis på «tabber og feilvurderinger». Disse blir ikke nærmere forklart.

– I lys av disse funnene har Tom valgt å levere inn sin avskjed, noe selskapet har akseptert. Tom har vært en viktig del av GitHub helt fra starten, og vi setter pris på alt han har gjort for selskapet, skriver sjefen.

Wanstrath er konsernsjef i GitHub, som etter å ha fått en stor innsprøytning av venturekapital i Silicon Valley i fjor ble verdsatt til 750 millioner dollar.

Ifølge kunngjøringen skal oppstartbedriften nå innføre en rekke nye personaltiltak og ansatte-initiativ som skal sørge for at alle bekymringer og eventuelle konflikter internt blir håndtert på forsvarlig vis.

– [På dette området] vet vi at vi fortsatt har en jobb å gjøre, skriver GitHub-toppen.

    Les også:

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.