UTVIKLING

Github har lansert pakkeregister

Skal være et tillegg – ikke en konkurrent – til npm.

Github Package Registry.
Github Package Registry.
14. mai 2019 - 11:47

Github har lansert en betaversjon av Github Package Registry, en tjeneste for pakkehåndtering som ifølge selskapet skal gjøre det enkelt å publisere offentlige eller private pakker ved siden av kildekoden.

Github Package Registry vil være helt integrert med Github, slik at man kan jobbe som før og bruke samme verktøy for å søke, finne og publisere pakker som man bruker for sine vanlige Github-repositorier. Bedrifter vil også kunne gi utviklerne mulighet til å håndtere både kildekoden og pakker med samme brukernavn og passord.

Det skal ikke være snakk om noen konkurrent til andre løsninger for pakkeadministrasjon, som for eksempel npm – men snarere et tillegg. Ifølge Github vil Github Package Registry fra starten av støtte JavaScript (npm), Java (Maven), Ruby (RubyGems), .NET (NuGet), og Docker-images, og det skal komme støtte for flere etter hvert. 

Github skriver i sitt blogginnlegg at når man jobber med et utviklingsprosjekt hvor man baserer seg på kildekode med mange såkalte «dependencies» (avhengigheter), så er det viktig at man forstår kildekoden og også stoler på de som har laget de pakkene man inkluderer i prosjektet sitt. Man bør ikke inkludere pakker ukritisk, og Github Package Registry skal gjøre det enklere å raskt finne pakker som er godkjent for bruk i organisasjonen – enten det er offentlige eller private pakker. 

Den nye tjenesten for pakkehåndtering er foreløpig tilgjengelig i en begrenset public beta-utgave, som man kan registrere seg for her.

Les mer om:
Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.