Gjelsten vil ikke spille mer med Mini

Det britiske investeringsselskapet Farian, som delvis eies av investor-kjendis Bjørn Rune Gjelsten, kommer ikke til å investere i det nye sports-konseptet til Roy Nordanger og "Mini" Jakobsen. Sports-mail gikk konkurs forrige uke.

Det britiske investeringsselskapet Farian, som delvis eies av investor-kjendis Bjørn Rune Gjelsten, kommer ikke til å investere i det nye sports-konseptet til Roy Nordanger og "Mini" Jakobsen. Sports-mail gikk konkurs forrige uke.

Fredag i forrige uke ble det klart at Sports-mail, gråmarkedsselskapet som skulle lage nisjenettsider for fotball og annen ballidrett, hadde gått konkurs.

På samme tid ble det klart at selskapets gründere kommer til å etablere et nytt selskap, som skal overta driften til blant annet nettstedet Fotball247.com

Men hovedaksjonær Bjørn Rune Gjelstens investeringsselskap, Farian Investment LTD, er ikke interessert å fortsette med Roy Nordanger og redaktør Jahn Ivar 'Mini' Jakobsen.

Selskapet hadde ikke fått inn penger og greide ikke å ta vare på sine forpliktelser. Da digitoday.no ringte til Gjelsten fredag ettermiddag hadde han ikke blitt orientert om konkursen i selskapet hvor invisteringsselskapet han eier 50 prosent av, er hovedaksjonær.

- Dette er nytt for meg. Har dette skjedd i dag? spurte Gjelsten digitoday.no.


Roy Nordanger forteller til digitoday.no at gründerne også tar sikte på å overta mange av kontraktene som Sports-mail skulle tjene penger på. Nordanger sier det nye selskapet skal være på plass allerede om to uker, med investorer og det hele.

- Det nye selskapet får en helt annen kostnadsstruktur enn Sports-mail, sier Nordanger, men avviser at konkursen var grunnet i at selskapet skulle komme seg unna brysomme kreditorer.

- Vi var insolvente på dette tidspunktet. Tirsdag i forrige uke besluttet styret, med Gjelstens investeringsselskap Farian som deltager, at selskapet skulle avvikles om det ikke kom opp nyheter på torsdagen, sier Roy Nordanger til digitoday.no. Nyhetene som kunne reddet selskapet var at en investor ville komme inn i selskapet.

- Dette måtte Gjelsten vite om, sier Nordanger, som mener at den kjente investoren snakket mot bedre vitende da han uttalte seg til digitoday.no. Etter hva digitoday.no forstår skal ikke Gjelsten selv ha sittet i styret, men en britisk kompanjong basert i London har ivaretatt investeringsselskapets interesser.

Mandag denne uken forteller Gjelsten at Farian Investment ikke kommer til å investere i Roy Nordangers nye sportsprosjekt.

- Vi har ikke kunnskap eller infrastruktur til å behandle slike investeringer. Dette er den eneste Internett-investeringen vi har i Norge, sier Gjelsten til digitoday.no.

Til toppen