BEDRIFTSTEKNOLOGI

Gjeninnfører offline-funksjon i Google Apps

Skal bruke HTML5 denne gangen.

Harald BrombachHarald BrombachNyhetsleder
18. mars 2011 - 15:18

I fjor vår rullet Google ut en helt ny versjon av Google Docs. Denne versjonen var bygget fra bunnen av og var optimalisert for raske og moderne nettlesere. Men for å få til dette måtte Google fjerne noe funksjonalitet fra tjenesten. Det viktigste var støtten for frakoblet tilgang til å lese og redigere dokumentene.

Denne løsningen var basert på Gears, en pluginteknologi fra Google som hadde lite med webstandarder å gjøre. Men det ble etter hvert klart at mange av mulighetene Gears åpnet for, også ville komme på plass i HTML5 og dermed direkte i de ulike nettleserne. Offline-støtten er blant disse.

I et blogginnlegg i fjor vår lovet Googles Anil Sabharwal at offline-funksjonaliteten bare skulle fjernes midlertidig fra Docs, og at den ville komme på plass igjen ved hjelp av HTML5.

Nå har flere nettlesere fått støtte for lokal lagring av webdata og åpner dermed for frakoblet bruk av webapplikasjoner.

Under et pressemøte i London denne uken fortalte Matthew R. Glotzbach, direktør for produktleder Enterprise-virksomheten i Google, at det nå jobbes med å få på plass offline-funksjonaliteten igjen. Dette skriver InfoWorld.com.

– Jeg tror du i nær framtid vil se at offline-egenskapene returner til Apps-suiten, sa Glotzbach.

Ifølge InfoWorld sa Glotzbach også at dette bør innebære at funksjonaliteten har kommet på plass innen utgangen av året.

    Les også:

Del
Kommentarer:
Du kan kommentere under fullt navn eller med kallenavn. Bruk BankID for automatisk oppretting av brukerkonto.